Gå til sidens hovedinnhold

Skutt under nyttårsfeiring - døde

15-åring døde av skadene etter skuddramaet i Malmø nyttårsaften.

En 15 år gammel gutt som ble skutt i hodet under nyttårsfeiring i bydelen Rosengård i Malmø i Sverige, døde søndag kveld, opplyser Skånepolisen ifølge Sydsvenskan.se.

15-åringen ble innlagt på intensivavdelingen ved Skånes universitetssykehus i Malmø med livstruende skader etter skuddramaet. Søndag kveld opplyste politiet til det svenske nyhetsbyrået TT at gutten døde av skadene han hadde pådratt seg.

Skytingen skjedde like etter midnatt nyttårsaften.

- Han ble truffet med ett skudd i hodet og flere i brystet, sier vakthavende ved politiet i Malmø, Peter Martinsson, til Aftonbladet.

Etter skytingen ble et stort område sperret av, og under de tekniske undersøkelsene på åstedet er det funnet flere patronhylser. Politiet ga søndag få opplysninger om hva hadde skjedd ettersom vitneavhør fremdeles pågår. Det er uklart om det var noen øyenvitner til selve skyteepisoden.

Politiet jobber for å kartlegge 15-åringens bevegelser tidligere på nyttårsaften, hvor han var og hvem han var sammen med. Skytingen skjedde mens mange var ute for å se på fyrverkeri, og politiet har innledet avhør med mange av disse. Søndag kveld var ingen mistenkt eller pågrepet for ugjerningen. (©NTB)