*Nettavisen* Nyheter.

Sky News innrømmer hacking

London (NTB-Reuters): TV-kanalen Sky News, som er del av Rupert Murdochs medieimperium, vedgår å ha hacket e-postkontoer ved to anledninger.

05.04.12 17:13

- Vi står for disse handlingene og mener de var berettiget ut fra redaksjonelle hensyn og i allmennhetens interesse, sa TV-kanalens sjef, John Ryley, torsdag.

Det ene tilfellet gjaldt e-postkontoen til den såkalte kanomannen, som var anklaget for forsikringssvindel. Sammen med kona forsøkte han å lure et forsikringsselskap til å tro at han hadde omkommet i en kanoulykke.

TV-kanalen opplyser ikke hvem som ble hacket i den andre saken. Men ifølge flere medier skal en journalist ha fått grønt lys til å bryte seg inn i e-postkontoene til en mann som var mistenkt for pedofili og hans kone. Journalisten skal imidlertid ikke ha funnet noe informasjon som var verdt å publisere, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Sky News er nyhetskanalen til medieselskapet BSkyB. Rupert Murdochs sønn James trakk seg tirsdag som styreleder for BSkyB i et forsøk på å forhindre at selskapet skulle bli dratt inn i avlyttingsskandalen som er avdekket i en rekke britiske medier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.