Gå til sidens hovedinnhold

Sky News: - Navngir antatt selvmordsbomber på Sri Lanka

Ifølge Sky News skal Abdul Lathief Jameel Mohamed ha vært en av selvmordsbomberne på Sri Lanka.

Dette ifølge sikkerhetskilder, skriver avisen. Mohamed skal være en av de ni selvmordsbomberne på Sri Lanka 1. påskedag.

Sky News skriver at Mohamed trolig studerte i sør-øst England en gang mellom 2006 og 2007 og senere i Australia, før han returnerte og slo seg ned på Sri Lanka.

Tidligere onsdag var det kjent åtte av de ni selvmordsbomberne skal være identifisert. Dette ifølge myndighetene i landet, som bekrefter at angriperne kan ha hatt forbindelser til IS.

Én av dem var en kvinne som angivelig sprengte seg selv da politiet ankom et hus hvor hun befant seg i Colombo, skriver avisa Washington Post.

Kvinnen skal ha vært gift med en av de andre angriperne. Blant gjerningspersonene skal det også ha vært to brødre.

Les også

Minister: 60 pågrepet etter angrepene på Sri Lanka

Høyt utdannet

Sri Lankas viseforsvarsminister Ruwan Wijewardene sier gjerningspersonene hadde middelklasse- og overklassebakgrunn. Flere av dem skal ha hatt god utdannelse, og én har studert i Storbritannia og Australia.

Selvmordsbomberne utgjorde angivelig en utbrytergruppe fra islamistgruppa National Thowheed Jamaath. Lederen for utbrytergruppa skal ha gjennomført bombeangrepet mot hotellet Shangri-La i Colombo.

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder å stå bak terroraksjonen. Wijewardene sier det er en forbindelse til IS «via ideologi, og kanskje finansiering». Etterforskerne jobber fortsatt med å finne ut om IS bidro til å finansiere angrepene som rammet tre kirker og fire hoteller.

– Ville ta hevn

Myndighetene på Sri Lanka mener gjerningspersonene ønsket å hevne terroraksjonen mot moskeer på New Zealand tidligere i år. Hva som er bakgrunnen for denne mistanken, er ikke offentlig kjent.

Gjerningspersonene skal ha brukt to skjulesteder – såkalte safe houses – i hovedstaden Colombo og byen Negombo.

60 personer er pågrepet i etterkant av terroraksjonen. Blant disse er en velstående forretningsmann som skal være far til to av gjerningspersonene.

Minst 359 mennesker ble drept i terroraksjonen, og flere hundre ble såret.

Les også

Sri Lankas president ber politisjefen gå av

Les også

Sri Lanka: Antall døde har steget til 359

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken