RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sky snøt Bjarne for Saxo-stjerne

Foto: JAIME REINA (Afp/Scanpix)
Sist oppdatert:
Og Alberto Contador mistet viktig hjelperytter.

I 2010 fikk Richie Porte sitt store gjennombrudd. Som neoproff ledet han på et punkt Giro d'Italia, og vant til slutt ungdomstrøyen i rittet.

I år har vi ikke hørt like mye til den tasmanske tempojuvelen. Porte har agert som hjelperytter for Alberto Contador, og har ikke skapt de helt store overskriftene.

Talentet er likevel uomtvistelig. Nå skal 26-åringen fortsette utviklingen i Team Sky.

- Jeg hadde to flotte år i Saxo Bank, og kommer alltid til å være takknemlig for at de ga meg sjansen. Nå ser jeg likevel fram til å åpne det neste kapittelet i karrieren min, sier Porte etter overgangen.

De siste dagene har også Salvatore Puccio (vinneren av årets U23-Flandern) og Luke Rowe signert for det britiske storlaget. Med Porte på kroken, kan manager Dave Brailsford koste på seg et aldri så lite glass rødvin i kveld.

- I Richie Porte har Sky sikret seg en av verdens mest talentfulle ryttere. Vi er overlykkelige med å få ham til laget. Framgangen hans de siste fire årene har vært utrolig. Han vil utvilsomt styrke laget vårt fra 2012 og utover, forteller Brailsford.

Her kan du lese hele pressemeldingen fra Team Sky!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere