RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skøyen-drapssaken utsatt på ubestemt tid

Foto: Privat/Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Vil ha inn ny ekspert.

Dommeren bestemte i et møte tirsdag ettermiddag at den såkalte Skøyen-drapssaken må utsettes. Dette skyldes at han vil ha ny ekspert til å vurdere det avgjørende knivbeviset, skriver VG.

- Saken er utsatt i påvente av at en ny ekspert er hentet inn til å vurdere den tyske knivrapporten, sier forsvarer Knut Lindboe til VG Nett.

Ifølge avisen håper forsvareren å kunne fortsette saken i starten av november, dersom en ny ekspert er på plass. Han mener hele rettssaken må kjøres på nytt hvis det blir for lang pause.

Les også: - Jeg er uskyldig

Rillespor på fruktkniven skal, ifølge en tysk ekspert, stemme med spor på ribbein på avdøde. Men knivbladet er bare 6,8 centimeter langt, og to av knivstikkene er rundt 11 centimeter dype, skriver Aftenposten.no.

Det er snart tre år siden avdøde Vegard Bjerck ble funnet drept i et garasjeanlegg på Skøyen.

En fruktkniv ble funnet på kjøkkenet hos siktede, og funn på kniven samsvarer med skader på offeret. Funnene samsvarer imidlertid ikke nok til å trekke en endelig konklusjon.

Politiets teori er at Bjerck oppdaget at naboen skrapet opp lakken på feilparkerte biler i garasjeanlegget, og at det dermed oppsto en konflikt mellom tiltalte og avdøde.

- Den tiltalte ble oppdaget av Bjerck, og han drepte ham som følge av det, sa statsadvokat Svein Holden i sin innledningsprosedyre da rettssaken startet.

Bjerck ble påført 11 stikkskader i kroppen, og døden antas å skyldes forblødning av stikkskadene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere