RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skylder over 200.000

Foto: Trine Stalsberg (MMS) (Side2)
Sist oppdatert:
Modellbyrået til Helene Rask ble slått konkurs mandag.

(SIDE2): Mandag klokken 10 møtte Helene Rask i Oslo tingrettrett for konkursbehandling av selskapet hennes, Rask Models AS.

Skatt Øst har rettet et krav om drøye 180.000 mot den kjente glamourmammaen. I tillegg har selskapet ifølge Rask rundt 40-50.000 utestående i annen gjeld.

Det skal ikke være noen verdier i selskapet.

Etter en halv time ble det klart at det åpnes konkursbo, og advokat Erik Sandtrø i Ro Sommernes advokatfirma er opprettet som bostyrer.

- Ikke noe sjokk
Side2 møtte Helene Rask på vei ut fra retten mandag, men da ville hun ikke kommentere saken.

Søndag kveld skrev hun følgende om dagens rettsmøte i bloggen sin.

- Det stemmer at jeg skal i retten vedr. Rask Models AS. Dette er noe jeg har vært klar over i lengre tid så det kommer ikke som noe sjokk på meg. Det siste året har gått litt i motbakke for mitt lille AS, det vi selger er prikken over i-en og i en tøff periode som finanskrisen har vært for mange har også vi fått merke endringen i markedet.

- I morgen skal jeg altså inn og møte i retten for forklare situasjonen og firmaet vil bli begjært konkurs.

TV-innspilling ikke årsaken
Tidligere har hun sagt til TV 2 at hun har tapt penger på innspillingen av TVNorge-serien «Glamourjentene».

Hun avviser imidlertid i sin blogg at de økonomiske problemene kommer som en følge av denne serien.

- Det er bare tull at de har noe med det og gjøre, det var jeg som valgte å si ja til serien selv om jeg ikke kunne forutsett innspillingen skulle ta så lang tid og heller ei bli så slitsomt. Det er uansett ingen andre som skal ha skylden for det, vi er da voksne mennesker som går med begge beina inn i et prosjekt, skriver Rask i sin blogg.

Satser videre
Hun er imidlertid kjent for å ikke gi opp, og allerede før dagens rettsmøte hadde hun planer for firmaets fremtid.

- Noen ganger lykkes man og andre ganger ikke. Føler i det store og det hele at jeg har lyktes på min måte selv om ikke mitt AS har livets rett. Rask Models er fremdeles mitt navn og baby prosjekt. Jeg er inne i en evalueringsfase for å se på byråets fremtid og eventuell omstrukturering som må til for å gi det nytt liv, skriver hun.

Ikke den eneste
Mot slutten skriver hun følgende:

- Slik er det i alle bedrifter, dette er ikke unikt for min. Det handler om å tilpasse seg dagens marked og fortløpende vurdere sin egen situasjon. Selv er jeg ved godt mot, vet at jeg har gjort så godt jeg kunne. Vet mine sterke sider så vel som mine svake.

Sjekk tallene
Selv om det er til mager trøst for Helene Rask så er hun ikke alene om å bli rammet av konkurs for tiden.

Tall Nettavisen har hentet inn viser at mer enn 20 bedrifter går konkurs hver arbeidsdag.

Fra nyttår og fram til midten av mars hadde 1220 bedrifter gått konkurs. Den dystre fasiten viste at 782 aksjeselskaper hadde gått konkurs, 101 NUF-selskaper (norsk avdeling av utenlandsk foretak) hadde måttet stenge dørene, mens 337 selskaper var tvangsavviklet.

Noen av dem som sliter hardest, er utelivsbransjen.

Så langt i år har 80 spisesteder gått konkurs. Dermed kan det bli langt flere konkurser i år enn i fjor, da 234 steder sa takk for seg etter en tur til skifteretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere