Gå til sidens hovedinnhold

Skyteepisoden i Stockholm - tenåringsgutt løp i dekning

Svensk politi jakter på den eller de som skjøt og drepte en mann og såret en tenåringsgutt i Stockholm sent tirsdag kveld.

Tirsdag kveld ble to personer skutt i Stockholm. En mann i 40-årene døde etter skadene, og en 16 år gammel gutt ble også skutt og er alvorlig såret, opplyste politiet natt til onsdag.

Skyteepisoden skjedde i Farsta, omtrent 8 kilometer sør for Stockholm sentrum, like før klokken 22 tirsdag kveld.

– Den ene personen ble funnet ved en portoppgang og den andre et lite stykke unna, sier politiets pressetalsmann Per Fahlström.

Prøvde å løpe unna skuddene

Ifølge SVT var tenåringsgutten på vei hjem fra fotballtrening da han ble skutt. Gutten søkte ly inne i oppgangen, men ble truffet av fem skudd, forteller vitner til politiet.

Gutten blir behandlet på sykehus for de alvorlige skadene.

Kilder sier til Aftonbladet at oppgangen var preget av minst ti kulekull. Politiet kan ikke foreløpig si noe om de involverte ble skutt ved en feiltakelse.

Det er ikke gjort noen arrestasjoner så langt i saken, men en person skal være pågrepet, ifølge Expressen.

Den svenske avisen har fått tips om en mulig gjerningsmann på el-sparkesykkel som ble sett i området i forbindelse med skytingen.

To menn ble sett løpe fra åstedet og inn i et skogsområde, og politiet skal senere ha funnet en el-sparkesykkel og brente klær. Politiet har hittil ikke bekreftet denne informasjonen.

- Smalt skikkelig

Politiet har startet etterforskning av drapet og drapsforsøk. Mannen i 40-årene var død da politiet kom på stedet. Det skal ikke være en relasjon mellom de to ofrene.

Jakten på én eller flere gjerningspersoner pågikk gjennom natten, men onsdag morgen var de fortsatt på frifot.

- Vi undersøker hvorfor en døde og en ble skadet, og hvem som står bak, sier Towe Hägg, talsperson for politiet i Stockholm.

Flere vitner fikk med seg skyteepisoden. Ifølge Aftonbladet satt et vitne i stuen sin da hun hørte et stort smell.

- Det smalt skikkelig. Det hørtes ut som de tømte et helt magasin, sa vitnet til politiet.

Undersøker forbindelser

Også mandag kveld var det skyting i samme del av Stockholm. Vitner så hvordan en mann på sykkel skjøt flere skudd mot en person utendørs i Farsta. Politiet fant ingen skadde personer, og ingen ble pågrepet.

– Vi ser alltid på om det finnes forbindelser mellom slike hendelser, men det er for tidlig å slå fast, sa politiets pressetalskvinne Helena Boström Thomas etter den siste skyteepisoden tirsdag kveld.