STOVNER (Nettavisen): Mannen som ble skutt i Groruddalen, er bevisst, og politiet håper å få avhørt ham så fort som mulig. Han er det siste av en rekke skyteofre den siste tiden.

Politiet ble varslet om hendelsen i nærheten av Stovner Senter klokken 21.18 mandag kveld.

Se intervju med politiets innsatsleder på stedet her:

Natt til tirsdag hadde politiet gjort åstedsundersøkelser.

– Det gjelder særlig to steder. Det er en undergang, hvor det framstår som at skytingen har skjedd. Og så er det en parkeringsplass rett i nærheten, der fornærmede ble funnet, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NTB.

Politiet opplyste kort tid etter at flere personer skal ha blitt sett løpende vekk fra området.

Til Nettavisen forteller politiet at det søkes med store ressurser på området.

- Vi har søker med hunder og helikopter. Vi har et stort søk i området. Vi vet ikke enda om det er snakk om en gjerningsperson eller gjerningspersoner. Nå er vi godt i gang med den innledende etterforskningen med blant annet avhør av vitner, sier operasjonsleder Sven Kristian Lie.


Skutt ved politistasjon

Ifølge Svein Arild Jørunland, politiets innsatsleder på stedet, er det en ung mann som har blitt skutt i magen.

Stovner politistasjon ligger like ved der mannen skal ha blitt skutt.

Jørunland ønsket ikke å gå ut med offerets alder natt til tirsdag.

- Vedkommende ble skutt i mageregionen på plassen bak meg her. Så vidt jeg vet ble han skutt en gang. Akkurat nå vet jeg ingenting om foranledningen til hendelsen. Vi undersøker nå om dette har noen tilknytning til kriminelle miljøer. Vi kan ikke utelukke akkurat nå at det har en sammenheng med Mortensrud-skytingen, informerer Jørunland til pressen på stedet.

- Da han ble kjørt herfra hadde han et inngangshold og et utgangshold i mageregionen, og jeg vet at han har vært på operasjonsbordet, opplyser Jørlund ved 23-tiden.

Henrik Haugetun skulle bare handle på butikken - da han plutselig hørte et smell:

Han forteller at politiet har sikret spor.

- Vi sikrer flere spor på stedet han ble skutt og der han ble funnet. Vi har sikret noen spor, hva de er vil jeg ikke gå inn på. Vi har brukt hunder og funnet gjenstander som knytter til gjerningspersonen.

Les også: Mann i 40-årene varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med drapet på Hamse Adan

Utelukker ikke sammenheng

De siste ukene og månedene har det vært en rekke skyteepisoder i hovedstaden der åtte personer er skutt på litt over to måneder. I starten av oktober ble 20 år gamle Hamse Hashi Adan skutt og drept ved Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo.

Politiet uttrykte tidligere denne måneden forståelse for at folk er bekymret for de hyppige skyteepisodene.

Innsatsleder Jørunland sier de ikke utelukker at mandagens skyteepisode har sammenheng med drapet på Mortensrud 7. oktober.

- Vi utelukker det ikke, vi ser om det er knytninger til de forskjellige episodene som har vært i Oslo i det siste.