*Nettavisen* Nyheter.

Skyter mot politiet

Politiet blir beskutt i gatene i Ferguson. En rekke biler og bygninger står i brann.

Politiet blir beskutt i gatene i Ferguson. En rekke biler og bygninger står i brann. Foto: Adrees Latif (Reuters)

Over 150 skudd ble avfyrt og flere bygninger er satt i brann i Ferguson i USA.

25.11.14 09:56

Det skjer etter beslutningen om ikke å tiltale politimannen som skjøt og drepte en tenåring i byen i august.

Politisjef Jon Belmar sa på en pressekonferanse tirsdag at han hørte rundt 150 skudd som ble avfyrt i og rundt Ferguson, og at minst 12 bygninger er satt i brann i løpet av kvelden og natten.

Les også: Opptøyer og demonstrasjoner i Ferguson

– Det jeg har sett i kveld er verre enn den verste natten i august. Det er forferdelig, sier han.

Det er ikke meldt om alvorlige skader i opptøyene, og Belmar hevder politiet ikke har avfyrt et eneste av skuddene.

29 personer er pågrepet i forbindelse med opptøyene, opplyser han.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

En rekke branner har blitt startet i forbindelse med opptøyene. Foto: Adrees Latif (Reuters)


Les også: Ingen tiltale i Ferguson-saken

Store demonstrasjoner

Avgjørelsen fra storjuryen har skapt reaksjoner over hele USA, og det oppsto demonstrasjoner i en rekke storbyer, fra Seattle i vest til New York i øst.

Allerede før kunngjøringen av storjuryens beslutning natt til tirsdag norsk tid, samlet demonstranter seg utenfor politistasjonen i Ferguson i delstaten Missouri. Noen av dem begynte å kaste stein og flasker mot politiet da det ble klart at Wilson ikke blir stilt for retten.

– Stinkende mordere, ropte en kvinne med megafon til politifolkene på stedet, som tok i bruk tåregass og sjokkgranater mot demonstrantene.

Amerikanske luftfartsmyndigheter har innført et midlertidig flyforbud over Ferguson, og flyplassen i St. Louis er stengt inntil skytingen opphører, ifølge avisen St. Louis

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=xV1mr8SW2y2aL3sI5X_Rfgfoow-Hq_oAKSwDqzoiqr0YLyd9V-tWt43MTQMDRMMxfSY_6zh9nVbDxHczJiNj4qJRFqBFB49OASXtnszwSeUcTlhG_HZghvY_zj33RREYy1W9BJn7epo&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Stengt flyplass

Flyplassen utenfor St. Louis er stengt, og det er innført midlertidige restriksjoner i luftrommet over Ferguson på grunn av skyting og uro i den amerikanske byen.


Det opplyser amerikanske luftfartsmyndigheter ifølge avisen St. Louis Post-Dispatch.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det har vært voldsomme opptøyer i Ferguson etter det ble klart at politimannen slipper straff etter å ha skutt Michael Brown. Foto: Adrees Latif (Reuters)


Obama ba om ro

President Barack Obama oppfordret demonstrantene i Ferguson om å godta storjuryens avgjørelse kort etter at den ble kjent. Samtidig ba han politiet i byen om å opptre behersket.

– Jeg slutter meg til Michaels foreldre og ber alle som demonstrer mot denne beslutningen, om å gjøre det på fredelig vis, sa Obama i en kort tale i Washington.

Michael Brown ble skutt og drept av Wilson i Ferguson utenfor St. Louis i august i år. Etter drapet brøt det ut både opptøyer og fredelige demonstrasjoner som varte i flere uker.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

En av protestantene foran et apotek i brann. Foto: Adrees Latif (Reuters)

Mens flertallet av innbyggerne i Ferguson er afroamerikanere, er de fleste politifolkene i byen hvite. Opptøyene bidro til å forverre forholdet mellom politiet og den svarte delen av befolkningen. Også andre steder i USA ble det holdt demonstrasjoner i protest mot Ferguson-politiets opptreden.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.