Skytespillskrekk

Skyte-grøsse-spillet «F.E.A.R» er et av de mest etterlengtede PC-spillene akkurat nå. Vi har våget oss til en titt på demoen.

«F.E.A.R» er det nyeste spillet til skytespillekspertene Monolith.

Blant høydepunktene i deres karriere finner vi spillet basert på «Tron», den sexy spionen Cate Archers evenetyr i «No One Lives Forever 1 & 2» og «Aliens vs. Predator 1 & 2».

Sistnevnte regnes for å være blant de skumleste spillene noensinne, men «F.E.A.R» kommer til å toppe begge.

Monolith har hentet inspirasjon fra skrekkfilmer som «The Ring» og «The Grudge». Unormale hendelser skjer når du minst venter det og skremmer vettet av deg.

For eksempel dukker det tidlig i spillet opp en liten, mørkhåret og nifs jente foran deg. Hva disse synene betyr og hvorfor de skjer får vi ikke svar på før fullversjonen dukker opp.

Historien har blitt holdt hemmelig, men den nylig lanserte demoen letter litt på sløret. En person innelåst på en millitærinstallasjon blir besatt av onde krefter. På en eller annen måte får han kontroll over en hær med supersoldater og spiser opp alle andre på anlegget. Du er medlem av en organisasjon som rydder opp når onde paranormale hendelser inntreffer og blir kalt ut på oppdrag.

I demoen utforsker du basens første rom. Omgivelsene er standard, men kommer til liv ved hjelp av en fantastisk grafikkmotor. Alt du kan ønske deg av spesialeffekter er med, men for å slå de på bør maskinen din sparke kraftig i fra. Spesielt stilig er effektene slow-motion-egenskapen til hovedpersonen fremkaller. Du ser blant annet kulene skjære gjennom lufta når du slår den på.

Den kunstige intelligensen har blitt hauset opp av utviklerne og oppfører fiendene i fullversjonen seg som de i demoen, er det en ny konge på AI-haugen. De hopper ut av vinduer og ned fra balkonger for å søke dekning, dekker lagkameratene og på høyere vanskelighetsgrader lurer de deg trill rundt.

Med motstandere som har potensiale til å være med i Mensa, er det fint at du kan svare. At du kan sakke ned tiden gir deg noen fordeler, og kombinert med et dødlig arsenal blir du en killing-machine, Demoen lar deg prøve en pistol, hagle, strålevåpen, naglegønner, to typer maskingevær og litt annet snacks. Får du inn en skikkelig treffer skal du ikke se bort fra at hoder flyr og bein rives av. Moralens voktere får en ny fiende.

«F.E.A.R» kommer i USA i oktober og det tar forhåpentligvis ikke lang tid før spillet dukker opp her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag