Gå til sidens hovedinnhold

Skyting på skole i USA

Flere skudd er avfyrt på en skole i delstaten Colorado i USA

Flere skudd ble fredag avfyrt på en skole i delstaten Colorado i USA. To personer ble såret, og den antatte gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Skytingen brøt ut på Arapahoe High School i Centennial like utenfor storbyen Denver. Skolen har 2.200 elever og 70 klasserom, og amerikanske nyhetskanaler viste fredag kveld norsk tid bilder hvor elever ble evakuert ut av skolen.

To personer er brakt til sykehus med skader etter skytingen, opplyser lokalt politi. Den ene skal være alvorlig såret, mens den andre bare har lettere skader.

Den antatte gjerningsmannen er død.

– Da vi sikret skolen, lokaliserte vi individet som vi mener er gjerningsmannen. Han er død, og han har tilsynelatende tatt sitt eget liv, forteller sheriff Grayson Robinson.

Gjerningsmannen var en elev ved skolen, tilføyer han.

Elevene som ble evakuert fra skolen, ble brakt til en kirke i nærheten for å bli gjenforent med sine foreldre.

Skytingen skjedde dagen før ettårsdagen for massakren på Sandy Hook barneskole i Newtown i delstaten Connecticut, der 20 små barn og seks lærere ble drept.

Arapahoe High School ligger like i nærheten av Columbine High School, hvor tolv elever og en lærer ble drept i 1999. Det er heller ikke langt til Aurora, hvor tolv personer ble drept i en skytemassakre på en kino i fjor. Ryan Parker, journalist i Denver Post, har lagt ut flere bilder på Twitter (©NTB)

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken