*Nettavisen* Nyheter.

Skyting på sykehus i Tsjekkia - seks drept

Væpnet politi i nærheten av universitetssykehuset i Ostrava i Tsjekkia.

Væpnet politi i nærheten av universitetssykehuset i Ostrava i Tsjekkia. Foto: Lukas Kabon (Reuters)

Seks personer er skutt og drept i en skyteepisode på universitetssykehuset i Ostrava i Tsjekkia.

10.12.19 10:45

Klokken 10.33 tirsdag formiddag melder politiet at gjerningsmannen har skutt seg selv. Tidligere samme morgen drepte han seks personer. En person er i tillegg alvorlig skadet.

Statsminister Andrej Babiš forteller til nyhetskanalen ČT24 at personene som ble drept befant seg på sykehusets venteværelse.

Direktør for sykehuset, Jiří Havrlant, forteller at alle ofrene var pasienter. Det skal ha vært fire menn og to kvinner som ble skutt på kort hold.

Gjerningsmannen var lenge på flukt, og politiet ba publikum i området om å være forsiktige. Ifølge en melding de la ut på Twitter klokken 10.06 hadde den mistenkte kjørt vekk fra åstedet i en sølvgrå Renault Laguna. Han ble regnet som farlig og bevæpnet.

De første meldingene om hendelsen kom klokken 07.19:

«Politiet fikk melding om skyting på sykehuset i Ostrava Poruba. Politiet aksjonerer nå på stedet. Folk er evakuert», skrev politiet på Twitter.

De la også ut bilde av det de omtalte som en mistenkt på Twitter, men dette bildet ble slettet etter kort tid. Klokken 09.44 kom beskjeden om at denne personen nå regnes som et «viktig vitne». 25 minutter senere la de ut nye bilder av en annen person.

Politiet har styrket bemanningen sin i andre deler av Tsjekkia.

ANSA-president Hanna Flood sier til VG at de ikke har noen norske studenter i byen Ostrava.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag