Gå til sidens hovedinnhold

Skyting på universitet i Russland - seks personer drept

En gjerningsperson gikk mandag morgen inn på et universitet i Perm i Russland og åpnet ild.

Det kom underveis ulike meldinger om antall drepte. Gazeta og Itar Tass melder ved 13-tiden norsk tid om seks drepte og rundt 20 skadde og viser til opplysninger gitt av det russiske helsedepartementet.

Tidligere ble det meldt at åtte personer skulle være drept.

Videoklipp delt på nettet viser personer som flykter fra et bygg på universitetsområdet blant annet gjennom å hoppe ut av vinduer.

Gjerningsperson pågrepet

Klokka 09.20 norsk tid meldte russiske Gazeta og RBC at en mistenkt gjerningsperson var pågrepet. Det var en ung politimann som tilfeldigvis var ute på et annet oppdrag som pågrep gjerningspersonen, melder MVD Media. Politimannen gikk inn i bygget og støtte der på gjerningspersonen som skjøt mot ham. Han skjøt tilbake, såret angriperen og fikk kontroll på ham før han begynte å gi førstehjelp.

Låste seg inne på auditorium

Videobilder som sirkulerer på nettet viser studenter som hopper fra vinduer i bygget for å unnslippe gjerningspersonen, skriver russiske RT. Det er også delt en video av det som skal være gjerningspersonen som går inn i et bygg.

- Noen studenter låste seg inne på auditorium for å gjemme seg fra gjerningspersonen. Noen studenter hoppet fra vinduer. Politiet er på vei til stedet, uttalte en kilde ifølge Itar Tass mens situasjonen fortsatt var pågående.