Skyting ved Canadas nasjonalforsamling

TIL AKSJON: Væpnet politiet gikk til aksjon etter at en vakt ble skutt ved det nasjonale krigsminnesmerket i Ottawa onsdag.

TIL AKSJON: Væpnet politiet gikk til aksjon etter at en vakt ble skutt ved det nasjonale krigsminnesmerket i Ottawa onsdag. Foto: Chris Wattie (Reuters)

Flere skudd avfyrt inne i nasjonalforsamlingen i Canada. En mann er drept. Politiet leter etter flere væpnede menn er i området.

22.10.14 19:30

Dramaet i Ottawa utvikler seg fortløpende. For øyeblikket sier politiet at de leter etter to, tre væpnede personer inne på Parliament Hill og i Ottawa sentrum.

Politiet ber folk i byen holde seg unna vinduene.

En væpnet person er drept inne på Parliament Hill.

Det er også avfyrt skudd ved kjøpesenteret Rideau Centre i nærheten av Parliament Hill.

Luftforsvaret i USA og Canada øker beredskapen etter hendelsen.

Følg saken i live-vindu lenger nede.

Se video fra skyting inne i parlamentsbygningen lenger nede i saken.

Det startet onsdag ettermiddag norsk tid da en vakt ved det nasjonale krigsminnesmerket i Ottawa ble skutt. Han døde senere av skadene.

– Jeg kondolerer til soldatens familie og ber for sikkerhetsvakten som er såret, sier arbeidsminister Jason Kenney i en melding på Twitter under to timer etter at soldaten ble skutt ved krigsminnesmerket i den canadiske hovedstaden.

Flere menn ble observert løpende over gata mot mot parlamentsbygningen. En av mennene skal ha vært «kortvokst med langt mørkt hår».

Deretter kom flere meldinger om skyting inne i parlamentsbygningen. Dette er nå bekreftet og dokumentert. Du kan se videoen i denne artikkelen.

Vitner
Politiker John McKay sa til Ottawa Zitizen at en bibliotekar hadde sett en væpnet mann på området. På twitter melder en Josh Wingrove at flere skudd er avfyrt ved parlamentet og at det ligger en person på bakken utenfor biblioteket. Det kommer meldinger om at denne personen er en væpnet skytter som skal være drept. Trolig av politiet.

En pressemedarbeider ved parlamentet sier til avisen at han var på vei ut hovedinngangen da politiet ba ham søke dekning.

En annen politiker forteller avisen at han hørte flere skudd ble avfyrt og at de kan ha kommet fra første etasje.

Artikkelen fortsetter under videoen. Se også live-vindu nederst i saken.

HTML EMBED


Så mann stikke av
Andre øyenvitner forteller dessuten at gjerningsmannen kapret en bil, kastet ut sjåføren og flyktet deretter fra stedet.

Hele området til nasjonalforsamlingen ble sikret, og politikere er ført til sikre rom.

Politiet ble varslet om skuddene like før klokken 10 onsdag formiddag lokal tid, ifølge avisen Toronto Star.


Øker beredskapen
Luftforsvaret i Canada og USA har økt beredskapen etter skytingen ved nasjonalforsamlingen i Ottawa, ifølge amerikanske kilder.

North American Aerospace Defense Command (NORAD), som er USA og Canadas felles kommandosentral for luftforsvar, har tatt «passende» skritt for å sikre at den er forberedt på «enhver hendelse som omfatter luftfarten i Canada», opplyser en anonym kilde til nyhetsbyrået AFP.
HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag