En av de afghanske vaktene ble drept i skuddutvekslingen, skriver Bundeswehr på Twitter. Tre andre skal ha blitt skadd.

Selv om de afghanske sikkerhetsstyrkene kollapset i møte med Talibans offensiv, står enkelte afghanere igjen og holder vakt ved flyplassen. Deres formelle funksjon er uklar.

Det er ikke kjent om personen som ble drept, er blant Taliban-krigerne som er satt til å vokte flyplassen, skriver Reuters.

Amerikanske og tyske styrker skal også ha vært involvert i episoden. Alle de tyske soldatene kom uskadd fra hendelsen, ifølge forsvaret.

Det har vært kaotiske tilstander på flyplassen i Kabul den siste uken etter at opprørerne i Taliban tok over byen.

Følg Nettavisens nyhetsstudio for de siste nyhetene

Møter motstand i Panjshirdalen

Samtidig melder internasjonale medier om signaler på at Taliban kan komme til å møte sterk motstand i Panjshirdalen nord for Kabul. Dalen er omgitt av de høye Hindu Kush-fjellene og var senter i kampen mot sovjetiske styrker på 1980-tallet.

Her har deler av de gamle regjeringsstyrkene og militser i Panjshirdalen truet med å styrte Taliban.

Sønn av mujahedinleder

– Mujahedins motstandskamp mot Taliban begynner nå, men vi behøver hjelp, skrev Ahmad Massoud i et innlegg i Washington Post for få dager siden.

32-åringen er sønn av den legendariske mujahedinlederen Ahmad Shah Massoud, kjent som «Løven av Panjshir». Han var en av lederne i kampen mot den sovjetiske okkupasjonsmakten på 1980-tallet som ble drept av al-Qaida i september 2001.

Sønnen har en mastergrad i krigsstudier fra Kings College i London og kastet seg inn i afghansk politikk for et par år siden.

Ahmad Massoud tok kraftig avstand fra fredssamtalene med Taliban og kunngjorde i september i fjor opprettelsen av en ny motstandsbevegelse, Afghanistans nasjonale motstandsfront (ANM).

(©NTB)

Les også: Dette skriver avisene om norsk politikk mandag 23. august.