*Nettavisen* Nyheter.

Skyting ved Stavanger sykehus

Politiet rykket lørdag kveld ut til akuttmottaket ved Stavanger universitetssjukehus etter melding om skyting. Foto: Jon Ingemundsen / Stavanger Aftenblad (NTB scanpix)

Uklart motiv for skyting inne på sykehus i Stavanger.

22.11.14 23:30

En 35-årig mann er pågrepet etter å ha avfyrt et skudd med pistol inne på Stavanger universitetssjukehus. Så langt vet ikke politiet noe om mannens motiv.

Meldingen kom klokka 18.43 lørdag kveld, opplyser Rogaland politidistrikt. Mannen var i besittelse av en pistol da han ble pågrepet i akuttmottaket, ifølge politiet.

- Situasjonen er under kontroll, opplyste operasjonssentralen like etter klokka 19.

Undersøker bilen
Sent lørdag kveld jobbet politiets etterforskere fortsatt på stedet.

- Vi har blant annet gått gjennom bilen mannen kjørte. Vi vet ikke noe om bakgrunnen for skytingen, forteller operasjonsleder Britt Randulff til NTB.

Den pågrepne mannen sitter i arresten på politihuset i Stavanger, etter først å ha blitt undersøkt av lege. Han er så langt ikke avhørt.

Til Dagbladet opplyser politiet at den pågrepne er en kjenning av dem.

Mot ansatte
Skuddet ble avfyrt i publikumsområdet av akuttmottaket, forteller innsatsleder Oa Vigesdal Oftedal til Stavanger Aftenblad.

- Skuddet gikk inn i den avdelingen der de som jobber her, befant seg. Dette er jo et scenario som mange har tenkt kan skje, men har ønsket de aldri skulle oppleve. Det var to som satt i skranken, og de fikk etter hvert varslet politiet. Vi kom og pågrep gjerningspersonen, sier innsatslederen.

Det var tre personer på venterommet, men det er ikke kjent om noen av disse ble truet.

– Både pasienter og våre ansatte blir ivaretatt på best mulig måte, sier kommunikasjonsrådgiver Caroline Aspelund ved sykehuset til Aftenbladet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag