Sladder to ganger i uken

Nå er det bekreftet. Ukebladet Se og Hør øker frekvensen og kommer to ganger i uken for å møte konkurransen fra aviser, TV og Her og Nå.

20.06.08 11:05

Nå skal folket få sin ukentlige Se og Hør-dose to ganger. Tirsdager og fredager blir Se og Hør-dager heretter.

De siste månedene har Se og Hør ansatt rundt 20 nye journalister, blant andre DN-journalist Erik Tumyr og tidligere politisk rådgiver Jens Ove Kristiansen.

- Ved at Se og Hør nå utkommer både tirsdag og fredag, er vi ikke lenger et ukeblad. Vi er en moderne nyhetsavis. Vi vil gi leserne ferskvare to ganger i uken. Vi gjør det for å møte en skjerpet konkurranse, særlig fra øvrige løssalgsaviser - og fordi vi tror våre lesere vil ha Se og Hør oftere, sier sjefredaktør og administrerende direktør Odd J. Nelvik i en pressemelding.

Den endelige beslutningen om nyhetsavis-satsingen ble tatt av styret i Se og Hør Forlaget søndag 7. september. Samtidig som bladet øker frekvensen, senker de også prisen fra 30 til 25 kroner, fordi de nå blir definert som avis og dermed slipper moms på bladet.

- Det lå an til at prisen på Se og Hør ville øke med et par kroner i løpet av 2003. Det har vi ikke gjennomført. Og nå lar vi hele momsgevinsten gå til våre lesere, sier Se og Hør-ledelsen.

Målet er å styrke seg i konkurransen, særlig mot VG. Dermed legger ukebladet om kursen:

De siste års satsing innenfor nyhetsjournalistikk, særlig med fokus på helsepolitikk og krim, forsterkes.

Se og Hør vil satse på enda mer samfunnsstoff – med større vekt på debatt, kommentarer, gjesteskribenter og opinionsmålinger

Partilederne Carl I. Hagen, Jan Petersen, Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen har alle takket ja til å bli gjesteskribenter.

Konkurransesituasjonen i mediemarkedet er endret og betydelig skjerpet, både fra fjernsyn og aviser. De store løssalgsavisenes tilnærming til Se og Hør-produktet – mer konkurranse om nyhetene, leserne, annonsene og dyktig arbeidskraft, har derfor vært en sentral drivkraft i de endringer som nå iverksettes.

– Men først og fremst gjør vi dette fordi vi tror Se og Hør-leserne vil ha mer Se og Hør. Vi tror både tirsdag og fredag blir gode Se og Hør-dager, sier sjefredaktør Knut Haavik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.