*Nettavisen* Nyheter.

Slaget om Aleppo skjerpes

Aleppo (NTB-AFP): Kampen om Aleppo, Syrias største by, raser videre. Kampene søndag beskrives som enda mer intense enn dagen før, da byens historiske marked ble satt i brann.

Samtidig pågår det harde kamper i Damaskus-området lenger sør i landet. Soldater med støtte fra luftvåpenet stormet søndag Harista i Damaskus-provinsen, der opprørere har hatt en av sine baser. Det er også meldt om massepågripelser i byen Zabadani, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory of Human Rights (SOHR).

Gruppen, som får sine opplysninger fra et nettverk av aktivister, opprørere, helsepersonell og advokater inne i Syria, er en av få kilder til situasjonen på bakken i Syria ettersom landet generelt er lukket for journalister.

Natt til søndag ble det meldt om intens granatild i Aleppo. Angrepene fortsatte utover i morgentimene. Minst tre personer ble drept, to sivile og en opprører, da flere hus i sentrum av byen ble truffet av granater, melder SOHR.

De to siste månedene har kampen om Aleppo vært den viktigste for opprørerne. Fredag ble det oppgitt at de hadde innledet en offensiv for å ta kontroll over byen, samtidig som skrekkslagne innbyggere beskrev kampene som de mest intense noensinne.

Mye av kampene er konsentrert rundt gamlebyen, og det er dette som antas å ha ført til brannen i det flere hundre år gamle arabiske markedet. Mange butikker skal ha blitt ødelagt. Opprørerne og regjeringshæren skylder på hverandre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.