RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slaget om Bagdad nært

Sist oppdatert:
Slaget om Bagdad nærmer seg nå kraftig, og det meldes nå om kamper mellom koalisjonstyrken og det som skal være første rekke av Saddam Husseins elitestyrker i den Republikanske Garde
Flyangrepene mot den irakiske hovedstaden fortsatte i natt. Amerikanerne skal ha benyttet Apache-helikoptere i massive angrep på irakiske militære enheter utenfor hovedstaden. Målet skal være å "myke" opp Saddams elitestyrker før Slaget om Bagdad.

Det meldes om tildels intense bakkekamper rundt i landet i natt og i morges, og koalisjonstyrkene til USA og Storbritannia skal stå kun 8 mil fra Bagdad.

Her skal styrken ha kommet i kamp med det som hevdes å være avdelinger fra Saddams elitestyrker, den Republikanske Garde. Dette er ikke bekreftet.

Sandstormer er ventet å herje i Bagdad området de neste dagene, og de fryktes å kunne forsinke fremrykningen mot Bagdad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere