Slagmarkens konge

«Battlefield 2» er hektisk, stressende og intens millitæraction. Unnskyldningen for å holde seg inne i sommer er her. Sjekk dommen.

22.06.05 11:39

Mitt første møtet med flerspillerbiten av «Battlefield 2» har fått en stjerne i margen i boka over mine største spilløyeblikk. 32 stykker, fordelt på helikoptre og båter stormer en strand full av fiender. Rommet mitt fylles med skuddsalver og på det eksterne stereoanlegget dundrer Metallica i vei.

Diskutér: Kast deg inn i «Battlefield»-debatten her .

«Battlefield 2» er det nærmeste vi kommer krig uten å delta selv. Det er hektisk, stressende og intenst. Er motspillerne dine gode nok, er en feil nok til at du ender opp seks fot under. Alene mot maskinen er det ok trening og på nettet en vidunderlig actionopplevelse.

Målet er å sørge for at du eier flere flagg en motstanderen. Nå er det omtrent slutt på den ensomme ulv, å ta over et flagg krever som oftest flere mennesker med ulike ferdigheter. «Battlefield 2» legger vekt på samarbeid, alle oppgaver som tjener laget resulterer i poeng.

Samarbeid krever planlegging og at noen holder folk i ørene. I «Battlefield 2» har en spiller oversikt over hele slagmarken og deler ut kommandoer, mens andre er lagførere og forteller gruppene sine hva de skal gjøre.

Folk slutter seg til disse lagene, og i en ideel verden har alle sin bestemt oppgave som de utfører etter beste evne. Virkeligheten er noe mer kaotisk, men med de riktige menneskene klaffer alt og du får en liten tåre i øyekroken hver gang et angrep går nøyaktig som planlagt.

Omgivelsene henter inspirasjon fra Midtøsten og områdene rundt.Du slåss blant annet i myrer og rundt oljetanker. Vår favoritt er en bane hvor målet er å storme/forsvare en by. Miljøene er fulle av gjemmesteder og de beste taktikkene er de som også egner seg best i virkeligheten.

Noen må dekke flankene og andre gi dekning. Ulike kjøretøy kan også benyttes. En tanks omringet av en gruppe soldater er en livsfarlig kombinasjon. Men spillet er såpass balansert at det skal aldri mer enn noen velplaserte skudd til før helvete bryter løs. En tanks som eksploderer ser ikke forskjell på venn og fiende.

Alt det tekniske fiksfakseriet har sin pris; høye systemkrav. Noe sier meg at mange kommer til å bli skuffet når de fulle av forventning fyrer opp spillet bare for og oppdage at det ikke går. På noe annet enn maskiner av ypperste klasse er spillet enten treigere enn en snegle i sirup eller forferdelig stygt. Dessuten, har du ikke 1GB RAM kan du forberede deg på veldig mye venting før kampene er i gang.

«Battlefield 2» er et av de mest ustabile spillene vi har vært borti. Det kan rusle og gå i timesvis for så og slå seg helt vrang. Litt som svensker og blinklys: Funkar, funkar inte. Vi har opplevd å bli slengt ut i Windows og at menyene får hele spillet til og krasje.

Spillet flytter ingen grenser og gjør ingen forsøk på å appelere til folk som ikke allerede er interresert i skytespill. I motsettning til for eksempel «World of Warcraft» er «Battefield 2» et spill for fansen.

Men de er sikret en fabelaktig underholdende opplevelse. Har du maskinen til det, og spillet en god dag, er «Battlefield 2» kongen på skytespillslagmarken. Unnskyldningen for å sitte inne i sommer er her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.