Gå til sidens hovedinnhold

Slakter avtale om hotellmøter

Mindre møter i bydelene skal nå legges til et Eurest konferansesenter eller et av Thons hoteller. – Skivebom, tordner Ivar Johansen (SV).

OSLO: Oslo kommune har forhandlet frem en avtale om såkalte innenbys konferansepakker.

Om ti eller flere personer skal samles til møte utenfor kommunens egne lokaler, så må de i fremtiden reise til ett av ti steder.

Samtlige ti drives av Thon eller Eurest.

Bystyrepolitiker Ivar Johansen mener dette blir mye dyrere enn å leie seg inn lokalt, og ikke minst mye mer upraktisk.

LES OGSÅ: – Avtalen bør sies opp

– Ta Bydel Østensjø. Hittil har en barnehage kunnet avtale bruk av Oppsal samfunnshus til en konferanse, og gjøre serveringen billig. For eksempel bestille en pizza Nå er de pålagt å følge en storkjøpsavtale der de må kjøpe en konferansepakke som inkluderer romleie, teknisk utstyr , kaffe/te, drikkevann og en toretters eller buffé-lunsj. Dette blir jo mye dyrere, sier Ivar Johansen.

Han har fått henvendelser fra tillitsvalgte i kommunen som mener ordningen slår helt feil ut.

Merker det er dyrt

Nå merker virksomhetene at dette er fordyrende. Særlig bydelene har brukt billigere og bedre lokaler i nærmiljøet. Som oftest har lokalene vært gratis, mot at man kjøper maten hos dem.

Fordi kommunen sentralt har låst seg til å bruke noen få, og dyre konferansesteder kan imidlertid ikke bydeler, etater og virksomheter lenger bruke disse, påpeker Johansen.

– Stordriftsfordeler er bra. Men på de store tingene. Nå beveger innkjøperne seg ned på stadig mindre og mindre saksområder. Men sånn er FrP-kommunen, sier Johansen.

Feil bruk av krefter

Han fremhever at kommunen bør bruke mer tid på de store tingene, framfor å forhandle fram innkjøpsavtaler på alt av stort og smått.

– Det er åpenbart at det er penger å tjene på å forhandle frem gode avtaler for innkjøp av datautstyr, biler, kontormøbler og andre store poster. Vi har eksempler på fullstendig feilslåtte innkjøp som ikke har vært gode nok.

– Bruk kreftene der, og slutt å lage flere og flere avtaler for småting, sier Johansen.

– De flest møter i kommunal regi er små. Hvis elleve ansatte trenger å samles rundt et bord i ro og mak er det feil å tvinge dem ut på et hotell, avslutter Ivar Johansen.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter