RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter den rødgrønne regjeringens energipolitikk

Oslo (NTB): Langtidsprognoser for kraftindustrien varsler om en omfattende industridød. Bransjeforeningen Norsk Industri frykter at 25.000 arbeidsplasser kan forsvinne hvis ikke den rødgrønne regjeringen endrer politikk.

Stadig kortere kraftavtaler og nasjonalisering av private kraftverk skaper problemer for kraftkrevende industri i Norge, skriver Klassekampen.

- Dersom dette får fortsette, er konsekvensen at norsk industri vil kjøre anleggene sine så langt det er økonomisk lønnsomt og de har kraftavtaler. Så vil industrien avvikles, sier Sindre Finnes, fagsjef i Norsk Industri.

Prognosene som organisasjonen har utarbeidet slår fast at kraftkrevende industri, som smelteverk og aluminiumsindustri, kan forsvinne til utlandet dersom det ikke legges opp til mer langsiktige avtaler og mer politisk planlegging.

Finnes mener utviklingen har vært spesielt negativ under den rødgrønne regjeringen, men håper likevel at regjeringen nå utarbeider en langsiktig plan for hvordan industrien skal få kraft i framtiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere