RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter Helse Bergen

Helse Bergen får krass kritikk fra Datatilsynet, men slipper politianmeldelse.

Under tilsyn i Helse Bergen i 2002 avdekket Datatilsynet rutiner rundt håndteringen av pasientjournalene som de mente ikke var i tråd med lover og regler. Slik rutinene var lagt opp, kunne en lege ved Haukeland lese journalen for en pasient på Haraldsplass, og omvendt.

I en rapport som ble lagt frem sist torsdag, skriver Datatilsynet ifølge Bergensavisen: «Datatilsynet mener å registrere en motvilje ved Helse Bergen mot å legge gjeldende regelverk til grunn for utvikling av akseptable måter å utveksle informasjon om pasientene.»

- Motviljen de mener å registrere skyldes at vi har satt pasienthensynet først, og har tolket loven ut fra dette. Vi tar rapporten til etterretning og skal lukke informasjonskanalene, sier informasjonsdirektør i Helse Bergen, Mona Høgli, til BA.

Bakgrunnen for den krasse kritikken i rapporten er at forholdene som ble påpekt i 2002, fortsatt ikke er rettet opp i. Da Datatilsynet fant ut at Helse Bergen ikke hadde stengt datatilgangen, truet de med politianmeldelse av helseforetaket.

Helse Bergen har nå lovet å rydde opp og endre rutinene innen 1. september. Dette har tilsynet akseptert, og dropper derfor politianmeldelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere