Gå til sidens hovedinnhold

Slakter Munch-forslag

Det er to uker til Oslo bystyre skal behandle forslag til nytt Munch museum i Bjørvika. Det er helt krise om museet får grønt lys, mener arkitekt.

FROGNER: Styremedlem i Oslo Bys Vel, sivilarkitekt Didrik Hvolslef-Eide er mildt sagt opprørt over det spnask-tegnede bygget som stakk av med seieren i arkitektkonkurransen om nytt Munch museum i Bjørvika.

Det er helt umulig å forstå. Bygget ser ut som et kontortbygg fra 50-60 -tallet. Med sin glassfasade er det et energisluk. Dette er en type arktitektur som her helt passé. Til tross for at huset er utidsmessig er det nesten en kopi av et hotell arkitekten har tegnet i Las Palmas. Det ville vært noe- om Munch museet så ut som en kopi i miniatyr av et hotell på Grand Canaria, uttalte sivilarkitekten i Rådhusets formannskapssal tirsdag forrige uke.

Han er oppgitt over juryen som har latt et bygg som dette vinne.

Mens Oslo Bys vel er over seg av glede over Deichmann-bygget, som de berømmer som et bærekraftig prosjekt, er de tilsvarende deprimerte over det foreslåtte Munch museet.

Blir du overrasket dersom politikerne vedtar dette prosjektet?

Overhodet ikke. Jeg har ingen tillit til politikerne. De lytter bare til plan- og bygningsetaten, som er livredd for ikke å være trendy, avslutter Hvoslef-Eide.

Forslagene til nytt Much museum og nytt Deichman som skal plasseres i Bjørvika, og stå ferdig henholdsvis 2014 og 2017, skal opp i bystyret onsdag 26. august.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant