RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Slakter politiets innsats i 2009

Ifølge riksadvokaten var politikonflikten gode nyheter for landets kriminelle.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch karakteriserer det dramatiske fallet i oppklaring av alvorlig kriminalitet som bekymringsfull og dramatisk. Det skriver VG.

I en gjennomgang av politiets straffesaksbehandling for første halvår 2009 heter det følgende:

«Riksadvokaten konstaterer med tilfredshet at konflikten i politiet ser ut til å være løst. Det vil forhåpentligvis gi muligheter til i løpet av annet halvår å korrigere den negative utviklingen i straffesaksbehandlingen.»

Sammenlignet med samme periode i fjor har oppklaringsprosenten i narkotikasaker har falt med 13,3 prosent. Det siste halvåret har politiet etterforsket 2641 færre grove narkotikasaker enn de første seks månedene i 2008.

«Det er ingen holdepunkter for at nedgangen i anmeldelser avspeiler tilsvarende redusert tilgang til narkotika her i landet. Nedgangen må tilskrives redusert aktivitet fra politiets side,» skriver riksadvokaten.

Regjeringen hadde i fjor som mål at gjennomsnittlig oppklaringsprosent for forbrytelser i Norge skulle være på minst 38 prosent og første halvår i år var den på 34,9 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere