*Nettavisen* Nyheter.

Slakter rojale utrorykter

En av kvinnene som er utpekt som en av elskerinnene til kong Carl Gustaf, raser mot ryktene.

12.09.05 10:42

(SIDE2): Søndag trykket svenske Aftonbladet en artikkel der det ble hevdet at kongen skal ha vært utro mot Silvia ved flere tilfeller. Det hele skal ha skjedd i en leilighet midt i Stockholm by. Bladet skriver videre at leiligheten tidligere har vært brukt i samme ærend av hans far og farfar.

Artikkelen er basert på en notis i jentebladet Solo. En av kvinnene som blir utpekt som en av kongens elskerinner, snakker nå ut i avisen Expressen.

- Det er fælt at Aftonbladet sprer falske rykter på denne måten. Det er absurd. Dessverre er det ikke første gang det rammer meg, sier hun til avisen.

Artikkelen i Aftonbladet får slakt både av det svenske kongehuset som nå vurderer å forfølge saken, samt av den svenske Publicistklubben. Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, er også skeptisk til hvordan Aftonbladet har gått frem i denne saken.

- Alle i mediebransjen vet at det går det mest utrolige rykter både om den ene og den andre. At det får et rykte, betyr imidlertid ikke at man må omtale det. Det kjennetegner ikke norske medier at man trykker alt man hører, sier han til VG.

I fjor tok det svenske kongehuset opp kampen mot usanne historier som ble trykket i tyske medier. Da avdekket advokaten Matthias Prinz hele 1.558 usannheter om den svenske kongefamilien som var trykket i publikasjoner fra forlagsimperiet Klambt.

Flere aviser og magasiner måtte da gå ut med rettelser på sine forsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag