RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slaktet ti kvinner og åtte barn med macheter og økser

Sist oppdatert:
Opprørere stormet landsby.

Kvinner og barn var blant ofrene da opprørere stormet enda en landsby øst i Kongo, bare dager etter en lignende massakre, opplyser kongolesiske myndigheter.

I alt 22 personer – ti kvinner, åtte barn og fire menn – ble drept i angrepet natt til lørdag, opplyser en lokal tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

De fleste ble drept med macheter, økser og hakker, og flere barn fikk hodene dunket i veggen, ifølge en uttalelse fra organisasjonen Nord-Kivus sivile samfunn.

Angrepet skjedde om lag 5 mil fra byen Beni i provinsen Nord-Kivu, der opprørere bevæpnet med macheter drepte 26 personer torsdag.

– Fra Uganda

Mistanken retter seg mot opprørere fra Uganda, som i 20 år har plyndret landsbyer i regionen og terrorisert lokalbefolkningen.

Ugandiske ADF-Nadu er en av de eldste, men minst kjente militsgruppene i området. Regjeringen i Kinshasa har tidligere erklært seier over gruppen, men nå anklages den for å ha drept minst 76 personer på brutalt vis de siste fjorten dagene.

Nord-Kivus sivile samfunn ber nå FNs fredsbevarende styrker om å bidra med soldater slik at regjeringshæren greier å slå tilbake opprørsgruppa.

Blodig historie

Onsdag opplyste FN-styrkene at 15 personer, deriblant seks barn i alderen 7-17 år, ble drept i angrep i perioden 5.-8. oktober.

De pågående voldshandlingene i den mineralrike østlige delen av Kongo har koblinger til folkemordet i nabolandet Rwanda i 1994 og til de kongolesiske borgerkrigene i 1996-1997 og 1998-2003, der også flere naboland var involvert.

Verken FN-styrkene eller den kongolesiske hæren i Nord-Kivu har kommentert det siste angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere