Gå til sidens hovedinnhold

Slank av mageøvelser?

En ny studie har undersøkt om mageøvelser fjerner magefett.

(SIDE2): Hensikten med studien var å undersøke effekten mageøvelser har på magefettet.

Denne artikkelen er levert av Trening.no

Metode
Forsøkspersonene var 24 friske moderat trente personer, 14 menn og 10 kvinner mellom 18 0g 40 år som ble delt inn i to grupper. En gruppe som gjennomførte mageøvelser og en konrollgruppe.

Det ble gjennomført følgende målinger før og etter treningsperioden: antrometri (endringer av korppens dimensjoner), kroppssammensetning og muskulær utholdenhet til magesmusklene.

Treningen bestod av 7 ulike mageøvelser med 2 sett og 10 repetisjoner til hver øvelser. Dette ble gjennomført 5 dager i uken i 6 uker.

Kontrollgruppen gjennomførte ingen trening. Alle forsøkspersonene opprettholdt et kosthold med moderate mengder med fett og karbohydrat, en såkallet isokalori diett.

Les andre saker fra Trening.no her:

Magetreningsprogram - effektivt program

Slankeprogram

Fiberrik mat gir slankende effekt

Resultat
Resultatene viste at mageøvelsene ikke hadde noen effekt på kroppsvekt, fettprosent eller omkrets rundt midje. Ikke overraskende klarte treningsgruppen etter treningsperioden flere repetisjoner på en testøvelse for magen sammenlignet med kontrollgruppen.

Konklusjon
Seks uker med magetrening alene er ikke tilstrekkelig nok for å redusere fettmengde rundt magen og kroppssammensetningen. Men magetrening gir bedre muskulær utholdenet.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene