RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slank med rødvin

Foto: Scanpix
Kan dette virkelig være sant?

(SIDE2): Ingenting er vel så gledelig lesning som når forskere antyder at tilsynelatende usunne fristelser egentlig er supersunne og direkte bra for oss. Sjokoladens helsebringende effekter er for lengst pugget, det samme er morgenkaffens positive sider.

Mindre opp i vekt
Nå foreslår Portugisiske forskere at rødvin kan hjelpe til med å forhindre vektøkning, det skriver Marie Claire. Eksperimenter gjort ved Porto Universitet viser at dyr som ble gitt rødvin gikk betydelig mindre opp i vekt over en åtte ukers periode enn dyr som levde på samme måte, men som ikke fikk vin.

Kjemisk årsak
Nøkkelen kan ligge i en kjemisk reaksjon som oppstår naturlig i rødvin, og som øker østrogennivåene i kroppen. Østrogen er et hormon som spiller inn på fettets metabolisme, og fettets gang i kroppen.

Lev lengre med røde vindruer
Røde vindruer dukket nylig opp på en liste over de 20 matvarene som visstnok skal gi deg lengre liv, ihvertfall om vi skal tro næringsforskeren Gary Williamson. På listen figurerer godsaker som mørk sjokolade, kaffe, bringebær og blåbær, og på 17. plass finner vi de røde vindruene.

Les hele saken: Lev lenger med kaffe og sjokolade

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere