RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slankepiller kan gi hjerteinfarkt

Foto: Scanpix (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Slankemidlene brukes av tusenvis av nordmenn.

(SIDE2): Slankepillene Reductil og Sibutramin Sandoz, som inneholder virkestoffet sibutramin blir vurdert på nytt av europeiske legemiddelmyndigheter (EMA).

Få nytt fra Side2: Klikk her!

En ny studie tyder på at sibutramin øker risikoen for alvorlig hjerte-karhendelser som hjerteinfarkt og slag, skriver Statens Legemiddelverk. Derfor gjøres en ny sikkerhetsvurdering av pillene.

EMAs gjennomgang vil være klar i 2010.

Redusert appetitt
Ifølge Reseptregisteret var det nærmere 22.000 norske brukere av slankemiddelet Sibutramin i fjor. Tallene gjelder begge kjønn.

Slankemidlene brukes som tilleggsbehandling i et vektbehandlingsprogram. Sibutramin er et sentralt virkende legemiddel mot overvekt. Det virker i sentralnervesystemet hvor det hemmer opptak av serotonin og noradrenalin. Dette fører til redusert appetitt.

Dersom du er pasient og bruker slankemidlene bør du ifølge Legemiddelverket diskutere med legen din behovet for fortsatt behandling med Reductil eller Sibutramin Sandoz.

De råder også at lege skal kontaktes om man opplever bivirkninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere