*Nettavisen* Nyheter.

Slanker seg med gresk kost

Salgssjef Inger Hepburn-Jensen (39) vil gå ned 15 kilo på seks måneder med Fedonklubben. Vi følger henne på veien mot en sunnere livsstil.

14.03.07 10:30

(SIDE2): Fremover skal side2 følge flere medlemmer i Fedonklubben.no.

Dette er en klubb som gir sine medlemmer tett oppfølging innenfor kosthold og livsstil. Dr. Fedon Lindbergs kostholdsfilosofi danner hovedgrunnlaget for Fedonklubben. I tillegg er en rekke andre eksperter tilknyttet klubben.

Med denne ekspertisen legger Fedonklubben alt til rette for at medlemmene skal få hjelp til en varig vektnedgang. Svært mange har allerede valgt å melde seg inn for å få hjelp av våre eksperter. Du kan melde deg inn ved å klikke på lenken under.

Følg Ingers jakt på et sunnere kosthold
Inger Hepburn-Jensen (39) jobber som salgssjef i Europcar Norge. Til daglig interesserer hun seg blant annet for hester, hunden sin og jakt. Ingrid er alenemor og har en datter på 13 år. Sammen bor de på Eiksmarka i Oslo. Inger har alltid vært overvektig, og kan betegnes som overvektig av grad 1.

– Jeg er født rund, sier Inger og ler. – Men jeg har alltid vært bevisst på og hatt interesse for kosthold og mosjon. Det stemmer ikke helt at jeg er overvektig, jeg er en aktiv person. Jeg går mye og sitter ikke mye i ro.

Fokus på sunnhet, ikke slanking
Etter aktivitetsnivået å regne tenkte Inger lenge at noe måtte være «galt», og etter at hun fikk anbefalt Fedonkost av en venninne gikk hun til undersøkelse. Hun fikk raskt påvist lavt blodsukker, og dermed også bekreftelse på sine tanker om at noe ikke helt stemte.

Inger har nå lest Fedons bøker, og forsøker nå virkelig å se selv hva kroppen tåler og ikke tåler. Hun har virkelig gått inn for å legge om hele stilen, og har klart det i tre uker. I løpet av perioden har hun gått ned to kilo, en per uke. Inger er obs på å ikke rase raskt ned i vekt:

- Jeg setter all min fokus på sunnhet, ikke slanking! Jeg tror veldig sterkt på omlegging av hele kostholdet. Jeg ser nå at det er nok en sammenheng mellom kroppens indre funksjoner og overvekt. Satser på at dette er tingen for meg!

Klokketro på gresk kost

Inger har stor tro på gresk kost: - En venninne bodde lenge i grekenland, og hun har aldri vært så slank, og aldri følt seg så sunn på grunn av kostholdet!

- Jeg er veldig klar for dette nå, og gleder meg til å komme inn i en rutine, sier Inger. Hun synes det vanskelig å si om det er Actiburn eller kosten som fungerer, men føles som om det er en bra og effektiv kombinasjon. Inger mener definitivt at hun blir fortere mett med Actiburn, og det er tilfellet! – Det tar nok en ukes tid før det fungerer, men magen skiller ut stoffer og reagerer umiddelbart. Alt skal kjøres litt inn.

Tidligere erfaringer

Grethe Roede, Ellen Anker-Nilsen, diverse pulverkurer, rikshospitalets kur, og andre såkalte «ananaskurer».

- Etter å ha forsøkt så mye forskjellig, er det nok lett å miste motet. Tror veldig mye sitter i hodet hos overvektige, sier Inger, og håper på at Fedonkost vil lette på både kroppen og tankene.

- Jeg hadde en lang periode i livet hvor jeg var veldig fin med akupunktur i 19-års alderen. Det fungerte veldig bra under behandlingen. Men «kuren» innebar fasting i perioder på 3 uker, mens jeg ble stimulert av nåler. Jeg ble lett kvalm og følte ofte ubehag.

Inger gjennomførte «kuren» to ganger. Hun forteller imidlertid at hun aldri hadde turt å gjøre det samme i dag. Det hadde blitt en stor påkjenning for kroppen

Utfordringer

Spesielt det å spise hver 3-4 time er tøft, ikke småspise før middag samt å drikke 1-11/2 liter Vann pr. dag. Utfordringen er også det å gå i selskaper og sosiale sammenkomster med vin og god mat. Å handle mat er også en utfordring, og å lære seg hva man skal og ikke skal putte i handlekurven.

- Kostomleggingen går imidlertid greit. Ved den tredje uken begynner å ting å bli litt rutine. Man finner slike småting som funker for deg. Redningen for utrolig mange er den loven til å spise sjokolade. Det går raskt å legge om resten!, sier Inger.

- Jeg spiser krom, noe som har blitt en del av min redning. Jeg spiser også sjokolade med 86 prosent kakaoinnhold, ofte en gang om dagen. - Et kjempegodt tips for søthunger er å ha en skål med nøtter og mørk sjokolade stående i stuen. Jeg gleder meg alltid til det!

Diverse

Jeg går minimum 30 minutter rask gange hver dag.

Mål 3 måneder
9 kilo

Mål 6 måneder
15 kilo

Følg nett-slankerne
Vi følger noen av medlemmene i Fedonklubben i jakten på en sunnere livsstil. Hvordan det går med dem ser du på samlesiden for artikkelserien. Den finner du ved å følge lenken under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.