RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slankere med melk

Sist oppdatert:
Drikker du melk? En undersøkelse tyder på at unge jenter som drikker melk holder seg slankere enn sine venninner.

Melk har fått mye pepper av kostholdseksperter de siste årene. Problemet er at melken i tillegg til sunne næringsstoffer også blant annet inneholder usunt mettet fett.

Noen mener også at fordøyelsessystemet ikke er så begeistret for meieriprodukter og at melken kan gi forskjellige problemer med fordøyelsen.

Slankere rundt livet
Forskere ved Universitetet i Honolulu, Hawaii har undersøkt melkens rolle i kostholdet til 323 jenter i alderen mellom 9 og 14 år.

Konklusjonen er at de som får i seg relativt mye kalsium gjennom meieriprodukter har lavere vekt og slankere midje enn andre jenter. Andre kalsiumkilder, som noen grønnsaker og soyamelk eller juice med tilskudd av kalsium, så ikke ut til å ha den samme effekten, skriver Reuters Health.

Undersøkelsen som er sponset av det amerikanske landbruksdepartementet konkluderer også med at kroppsvekten øker i takt med mengden brus og sukkerholdig juice som jentene drikker.

Effekten av kalsium
Tidligere studer av voksne mennesker har vist at kalsium kan ha en evne til å regulere kroppsvekt og fettreserver i kroppen. Forskerne spekulerer i om kalsiumet kan påvirke et hormon som hjelper til med å lagre kalorier som fett.

I tillegg består melk av mange næringsstoffer som proteiner og fett. Det gjør at den fordøyes relativt sakte og gir et jevnere blodsukker enn drikker som inneholder sukker.

Den amerikanske undersøkelsen er publisert i fagmagasinet Journal of Nutrition.

Fem siste saker fra Mozon.no:
Småbarn mangler jern
Mister kvinneligheten
Pulten er bakterie-felle
Tja til hormonterapi
Slanking for slubberter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere