RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slanket bort 19 kilo

Springer spanielen Ashley var ikke feit, han var smellfeit.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Han levde i nærmere åtte år på enorme porsjoner av pølser, bacon og stek og este ut til vel 43 kilo – det dobbelte av normal vekt for rasen. Brystmålet var på skremmende 77 cm. Hunden klarte knapt å gå og fikk liggesår. Hans daværende eiere gikk til veterinær John Isaacson i Chester og ba ham avlive den lidende hunden. Men Isaacson nektet. Det fantes en annen utvei.

Ny sjanse
Han kontaktet English Springer Spaniel Rescure, en veldedig organisasjon som skaffer neglisjerte, vanskjøttede og/eller mishandlede hunder av denne rasen nye hjem. Noen mennesker kan simpelthen ikke la være å overfore og dermed feilernærer kjæledyrene sine, ifølge veterinæren. I dette tilfelle ble hunden gitt stekte måltider til han ble liggende. - Vi tilbød dem å overta ham og gi ham et nytt hjem fordi vi kjente Ashley som en god og snill hund. De tidligere eierne aksepterte tilbudet med glede – og skal derfor slippe offentlig uthenging.

NYTT LIV: Ashleys forrige eiere ville avlive ham. Det viste seg å være unødvendig.
NYTT LIV: Ashleys forrige eiere ville avlive ham. Det viste seg å være unødvendig.

Kunne ikke gå
Brenda Baskerville (62) ga den pelsdekkede ballongen et nytt hjem. Hun har vært matmor for Ashley et års tid og har hele tiden fulgt slavisk veterinæropplegget for å normalisere tilværelsen hans. Han har fulgt en lavkalori diett, og behøver ikke å drømme om en såkalt go’bit mellom måltidene, og svømmetrening.

- Da vekten begynte å gå nedover, gjorde han et stort framskritt. Pesende kjempet han seg ut i hagen for å tisse! Det var enormt. Å gå tur kunne vi ikke tenke på engang, han pustet som en blåsebelg, sier Brenda.

Herlig hund
Nå er han nede i normal vekt på rundt 24 kilo og kan gå igjen.

- Med fare for å virke helt tussete, vil jeg påstå at han nyter det nye, lettere livet sitt, sier Brenda og legger til at Ashley var grusom, ufattelig fet. Men han har slik godt lynne og er en herlig hund.


Les flere saker her:

Rusty er ulovlig feit

Hundene vi vil ha


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere