Slapp av i London

Foto: (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Å slappe av i London høres ut som en selvmotsigelse, men det er faktisk mulig. Side2 testet ut en kveld på spa midt i en av Londons handlegater.

04.01.05 11:40

Har du vært i London et par ganger på ferie, vet du hva du går til. Endeløs trasking, masse folk og armene fulle av bæreposer. Kvelden tilbringes som oftest på en røykfyllt pub.

Men hva så med å bytte ut halvliterne med badekåpe og massasje for en kveld? Alt som trengs er litt planlegging, bikini og et par timer ledig.

Ingenting er så deilig som å iføre seg bikini, tøfler og morgenkåpe etter en slitsom dag med shopping. Nå synes du kanskje det høres litt råflott ut, men tro meg på at det verken koster skjorta eller er høy snobbefaktor der.

The Sanctuary
Noen minutters gange fra Covent Garden Tube Station ligger det et sted som heter The Sanctuary, omringet av butikker og puber. En diger glassdør er eneste synlige bevis på herligheten fra gateplan.

Inne finnes det blant annet restauranter, flere svømmebasseng, boblebad, avslapningsrom og karperom. Og alt er bare for jenter.

Jeg og min venninne hadde booket oss inn for ettermiddagsspa. Det koster 40 pund (Rundt 460 kroner) og man kan være der i fem timer. Vi fikk utlevert badekåper, fikk omvisning på området og deretter var det opp til oss selv hva vi ville gjøre.

Massasjehimmel
Det som er fint med The Sanctuary er at man ikke behøver å bestille dyre behandlinger utenom. De tilbyr behandlinger for kropp og ansikt og massasje. Alt til varierende priser, men det er ingen som ugleser deg dersom du ikke bestiller full ansiktsbehandling.

Vi hadde vi booket noe som de kalte «swedish massage». Det er rygg og nakkemassasje og kostet oss 30 pund i tillegg. Og det var det verdt. En halvtime i himmelen.

Resten av tiden brukte vi til å ligge ved karpedammen, svømme i alle bassengene (man skal da ha valuta for pengene) og sitte i boblebadet til vi ble skrukkete i huden. For de som foretrekker å trimme, er det eget trimbasseng i underetasjen med diverse apparater. (Selv brukte jeg lang tid å finne ut hvordan apparatene fungerte.)

Lokalene er nydelige og langt over vanlig britisk standard og personalet var hyggelige. I tillegg var det damer i alle fasonger der, så man slipper å bekymre seg over en ekstra valke eller to. The Sanctuary produserer egne produkter til hud og hår. Alt står fremme til fri bruk ved dusjing etterpå. I tillegg kan du kjøpe med deg produktene hjem,

Så neste gang du drar til London, pakk badetøy og slapp av. Inngangspengene hadde du sikkert brukt på pub og disco likevel. Og dersom du ikke kjøper skopar nummer tre, har du råd til en behandling også. Du føler deg som et nytt menneske etterpå. Garantert.

Her finner du oversikt over behandlinger og bestillingsskjema

OBS! Det er lurt å bestille plass og eventuell behandling på forhånd. Det er også lurt å ha et kredittkort fremme ved bestilling, slik at de trekker herligheten direkte. Så slipper du å knote med betaling ved utsjekking.

Har du et sted du mener vi bør skrive om? Tips oss!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.