*Nettavisen* Nyheter.

Slapp fengsel for dørvaktvold

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Etter å ha angrepet èn dørvakt og truet en annen med en knust flaske, slapp 32-åringen unna med samfunnsstraff.

Bergen tingrett fant at den irakiske kurderen hadde følt seg truet og lot ham slippe fengsel.

Slo kjæresten
32-åringen havnet i trøbbel med dørvaktene på Fotballpuben i februar i år, i forbindelse med at hans overstadig berusede venninne ble kastes ut fra puben. Ute på gaten startet venninnen en krangel med vaktene som hadde kastet henne ut, og 32-åringens kjæreste gikk i mellom venninnen og vaktene da det begynte å yppe til slagsmål. Kjæresten fikk et slag i ansiktet og 32-åringen gikk til angrep på dørvakten. Han ble straks lagt i bakken av tre dørvakter.

Truet med knust flaske
Etter å ha kommet seg løs fra vaktenes jerngrep, tok mannen bena fatt og gikk mot Kvarteret. Med vaktene i hælene begynte han å bli redd, og plukket opp en flaske fra bakken. Han knuste bunnen og gikk mot forfølgerne sine, som etter dette ga opp jakten på ham.

Uenighet om selvforsvar
Dommerne var uenige om flasketruingen var å regne som et straffbart forhold, men et flertall konkluderte med at mannen selv følte seg truet og handlemåten dermed måtte ansees som selvforsvar. Han ble dermed frikjent for trusler.

Godt integrert
Det ble også lagt vekt på at mannen har vært utsatt for tortur i fengsel i Irak. Fordi han nå er godt integrert i Norge og har fast jobb som renholdsarbeider, slapp han fengsel for å ha slått dørvakten. Straffen ble satt til 45 timer samfunnsstraff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag