Nettavisen har tidligere skrevet om 30-åringen som var tiltalt for rasisme mot en drosjesjåfør.

Les egen fyldig sak: 30-åring tiltalt for rasisme mot drosjesjåfør: - Jeg er hvit, du er svart, politiet vil ikke komme

- Din jævla neger ... du er en slave ... jeg er hvit, du er svart, politiet vil ikke komme, skal mannen blant annet ha sagt til drosjesjåføren etter en fuktig natt på byen.

I Oslo tingrett la han kortene på bordet, og forklarte at han var full og ikke skjønte konsekvensen av ordene som han liret av seg. Men alkohol er irrelevant i denne typen saker.

«Tiltalte var den aktuelle kvelden beruset og har forklart at denne var selvforskyldt, noe retten legger til grunn. Han skal derfor bedømmes som om han var edru» står det i dommen.

Høyesterett har tidligere uttalt at det ikke spiller noen rolle for straffeansvaret, om personen ikke ville sagt ordene i edru tilstand. «Tiltaltes motiv er ikke avgjørende for straffbarheten. Bedømt som edru ville tiltalte ha forstått uttalelsenes nedvurderende karakter» står det i dommen.

Isolert sett ville mannen blitt dømt til 20 dager betinget fengsel for uttalelsene. I denne saken ble han i tillegg dømt for en kroppskrenkelse, og skulle dermed fått totalt 25 dager betinget fengsel, men fordi påtalemyndigheten hadde latt saken ligge i skuffen fra desember 2019 til august 2020, ble straffen redusert til 18 dager betinget.

I tillegg måtte mannen betale 12.000 kroner i bot, 1.800 i erstatning og 2.000 i saksomkostninger, etter en dårlig lørdag på byen i oktober 2019.