Gå til sidens hovedinnhold

Slapp mafia-dom - fikk fire år kortere straff

Oslo (NTB): 35-åringen som regnes som hovedmannen bak et millionbedrageri mot Nordea, fikk redusert straff i ankesaken. Lagmannsretten mener ikke de dømte utgjør en organisert kriminell gruppe.

Dommen fra Borgarting lagmannsrett lyder på fem år og ni måneders fengsel, skriver VG. I Oslo tingrett ble mannen dømt etter straffelovens paragraf 60a, den såkalte mafiaparagrafen, og straffen ble satt til ti års fengsel.

Begge rettsinstansene mener 35-åringen er organisatoren bak bedrageriet av 63 millioner kroner, som ble tappet fra kontoen til en av Norges rikeste kvinner.

- Min klient er ikke enig i den rolle lagmannsretten tillegger ham, men er selvsagt fornøyd med at straffen er tilnærmet halvert og at han er frifunnet for å være en deltaker i en organisert kriminell gruppe, sier forsvarer John Christian Elden

Etter at dommen i tingretten falt, har mannen erkjent straffskyld for grovt bedrageri. Pengene ble overført til Dubai i De forente arabiske emirater, og bedrageriet ble oppdaget da gjerningsmennene prøvde å svindle til seg ytterligere 25 millioner.

Fire andre personer er i lagmannsretten dømt til fengsel i mellom tre og fire år. Også disse fikk straffen redusert i lagmannsretten. Nordea er tilkjent 62,4 millioner kroner i erstatning etter bedrageriet. (©NTB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag