Gå til sidens hovedinnhold

Slapp med 700 kroner for dette

Smuglet 50.000 sigaretter i hemmelig rom i taket.

Narvik/Bjørnfjell tollsted har ansvaret for grenseovergangen på Bjørnfjell, Narvik Jernbanestasjon, Evenes flyplass og diverse havner.

- Vi gjorde mange beslag i fjor, sier kontorsjef Rolf Berget ved Narvik/Bjørnfjell tollsted til Nordlys.

Han trekker fram avsløringen av to estlendere i varebil.

De hadde prøvd å gjemme unna 50.000 sigaretter under taket på varebilen.

«Tollerskjønn»
Tollerne ble møtt av to pokerfjes som bedyret at bilen inneholdt to flasker brennevin og to 20-pakninger sigaretter, ifølge Nordlys .

- Nå er det en gang slik at en østeuropeisk varebil er et mer aktuelt objekt for oss en fru Hansen fra Bjervik som passerer grensa, sier Berget.

Han forklarer det med «tollerskjønn».

- Vi bruker begrepet basert på år med erfaring og kunnskap om det vi gjør.

Storfangst
Tollerne bestemte seg for grundig kontroll av kjøretøyet. De avdekket da raskt et hemmelig rom i bilen. Her lå det 250 kartonger med totalt 50.000 sigaretter.

Sigarettbeslaget utgjør forsøk på å unndra 150.000 kroner til statskassen.

Slapp billig
De to estlenderne ble overlevert politiet.

Berget legger ikke skjul på at han ble rimelig sjokkert da han fikk vite at de to ble presentert for et forelegg på 700 kroner!

Deretter kunne de kjøre videre.

- Jeg ønsker egentlig ikke å kommentere dette ytterligere, sier Rolf Berget til Nordlys.no.

Et annet heftig beslag for tollerne ved Narvik/Bjørnfjell tollsted skjedde da en guide i en turistbuss ble avslørt etter å ha prøvd å skjule 1100 liter alkohol.

Tollerne kom også over et hasjbeslag ved jernbanestasjonen i Narvik. Her ble 4,4 kilo av stoffet funnet, skriver Fremover.

Stor økning
Til sammen har det vært en stor økning på de fleste felter. 1087 kilo fisk er mer enn en dobling fra 2011 da 486 kilo ble dratt inn. Det var også en kraftig økning både innen alkohol- og tobakkssmugling.

- Men det viktigste er at vi stanset mer narkotika. 16 beslag gjorde vi totalt. Det er en dobling fra 2011. I hovedsak dreide det seg om beslag av hasj og marihuana, men vi har også stanset en person som hadde med et mindre kvanta kokain, sier Berget til avisa Fremover.

Av de 16 beslagene var de fleste mindre. Beslaget i juni da 4,4 kilo hasj ble beslaglagt i Narvik er det desidert største, opplyser Fremover.

Les flere saker fra Nordlys.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken