Gå til sidens hovedinnhold

Slapp unna med halv parkeringsbot

Parkeringsselskap frykter at de kan miste retten til å gi høye parkeringsbøter.

Nettavisen har tidligere tatt opp temaet med private parkeringsselskaper som kan ilegge «kontrollgebyrer» som er over doblet så høye som det de offentlige parkeringsselskapene.

Bakgrunnen er at de private parkeringsselskapene i utgangspunktet følger et regelverk som er skapt i samarbeid med Forbrukerrådet, men selv ignorerer delen av reglene som sier at parkeringsboten ikke skal være større enn det de offentlige kan ilegge.

For kommunale selskaper er grensen 300 for små overtredelser - og 500 for de mer alvorlige.

Før nyttår skrev vi om advokat Halldor Christen Tjoflaat som forsøkte å få en prinsippsak til rettsapparatet for å se på lovligheten til de høye parkeringsbøtene. Resultatet var at motparten valgte samtykke i påstanden fra Tjoflaat om at kravet om den høye boten skulle frafalles. På den måten ble det ikke en rettskraftig dom ut av det.

Les også: Nektet å betale parkeringsbot, slapp å betale

Nå melder TV 2 hjelper deg at nok en sak er dratt ut fra rettsapparatet før det kunne fallen en rettskraftig dom.

Cedric Davidsen ønsket å kjøre en prinsippsak mot Q-park, etter at han fikk en bot på 700 kroner for å ha parkert på feil parkeringsplass ved en misforståelse - med gyldig billett. Saken var på vei inn for forliksrådet, men Q-park har nå trukket saken der ifra og etterkommet Davidsens krav om å betale halv pris.

- Utfallet av «rettsprosesser» er alltid belemret med usikkerhet for de involverte, sier driftsjef Lars G. Madsen i Q-park til TV 2 hjelper deg.

Selskapet forklarer også det at de løser saken utenfor rettsapparatet med at parkeringsklagenemnda har åpnet for at en i enkelte tilfeller kan slippe unna med halv kontrollavgift - og ikke minst at det jobbes med nye retningslinjer for parkeringsbransjen.

Sistnevnte er ikke ventet å være ferdig før neste år.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken