RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SLÅR ALARM: I notatet fra Den norske ambassaden i Pakistan, råder man norske myndigheter til å straffeforfølge norsk-pakistanske menn med flere koner.
SLÅR ALARM: I notatet fra Den norske ambassaden i Pakistan, råder man norske myndigheter til å straffeforfølge norsk-pakistanske menn med flere koner. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Slår alarm: -Norsk-pakistanske menn har kone nummer to i hjemlandet

Sist oppdatert:
Norges ambassade i Pakistan, forteller om praksis i notat.

Medarbeidere ved Norges ambassade i Pakistan forteller at de har oppdaget flere tilfeller av bigami i forbindelse med søknader om familiegjenforening.

I Pakistan er ikke flerkoneri forbudt. Noen menn har derfor en kone i Norge og en kone i Pakistan. I Norge er bigami derimot forbudt, og dette har blitt oppdaget når barn av mennenes koner i Pakistan har søkt om norsk pass og personnummer.

«Innhenting av vigselsattest belyser samtidig en annen utfordring, nemlig at barnets oppgitte far ofte har to koner – én i Norge og én i Pakistan.» står det i notatet som NRK har fått tilgang til.

Ambassaden forteller om flere tilfeller der mennenes koner i Pakistan har fått dårlige nyheter når de har møtt opp på ambassaden i Pakistan i den tro om at de skal få reise til Norge og leve sammen med sin ektemann.

REAGERER: Stortingsrepresentant og nestleder i Venstre, Abid Raja.

- I noen tilfeller ser vi at barna, som er norske statsborgere, reiser til Norge mens mor må bli værende i Pakistan.

Venstres nestleder Abid Raja er sønn av foreldre som innvandret fra Pakistan.

– Vi kan ikke stilltiende se at norsk-pakistanske menn på denne måten både utbytter kvinner i Pakistan og i Norge. Begge kvinner er her fanget, sier han til NRK.

Den norske ambassaden i Pakistan anbefaler også at tilfellene av flerkoneri bør straffeforfølges i Norge.

Les artikkel fra 2006: Mann bigamidømt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere