*Nettavisen* Nyheter.

Slår alarm om beredskapen på Bergensbanen

Bergen (NTB): Beredskapen på Bergensbanen er ikke god nok, mener nødetatene.

12.01.12 16:02

Denne uken har beredskaps- og samferdselstopper samlet seg for å diskutere hvordan man kan bedre sikkerheten for togpassasjerer på fjellet. Nødetatene slo alarm og mener beredskapen på Bergensbanen ikke er god nok, melder NRK.

Dersom noe skjer på de over ti milene med høyfjell mellom Bergen og Oslo, er togene langt fra godt nok utstyrt til å ta vare på passasjerene

Skulle en ulykke lik brannen på Hallingskeid i fjor sommer skje på vinterstid, kan passasjerene risikere å vente over seks timer utendørs på å få hjelp.

- Det handler blant annet om så praktiske ting som om man har varme klær, mat og tepper til 300 passasjerer om man må vente to-tre timer på hjelp i 30 minusgrader, sier fylkesmann i Hordaland, Lars Sponheim.

Beredskapssjef Arve Meidell hos Fylkesmannen i Hordaland sier at han er redd for at en ulykke som fjorårets brann ville krevd menneskeliv om den hadde skjedd på vinterstid.

Sponheim sier beredskapsmøtet har vist at det er mangler ved beredskapen, som må tas tak i.

Konserndirektør Tom Ingulstad ved NSB Persontog sier de ser på tiltak for å bedre sikkerheten til passasjerer i et tog uten varme. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.