Se ukens episode av Stavrum & Eikeland, der Ann-Kristin Bekkevoll er gjest:

Barn og unge er blant dem som har hatt det tøffest under pandemien. Særlig de som lever i fattige kår og i familier som sliter med mye. Mørketallene er trolig store.

- Det har vært ekstra tøft for mange, sier Ann-Kristin Bekkevoll til Stavrum & Eikeland.

Hør intervjuet som podkast her:

Har ikke råd til de enkle, basale tingene

Bekkevoll er gründer av opplevelseskortet Join, som jobber med å gi kulturopplevelser som teater, kino, dyreparker og fornøyelsesparker til barn og unge. Mange norske barn opplever i dag å ikke ha råd til å delta på de samme aktivitetene som sine venner.

- Mange tar det for gitt å gå på kino, men disse barna og foreldrene har slitt i mange år. Alt har blitt dyrere. Prisen på kino har doblet seg på få år og bare det å ta en kaffe på Espresso House koster. Det er de enkle, basale tingene som er en selvfølgelighet for mange, mens det for flere er vanskelig å få endene til å møtes, sier Bekkevoll.

Se under: Har ikke råd til kino

Over 100.000 fattige barn i Norge

Over 500.000 nordmenn defineres som fattige, det vil si rundt 10 prosent av den totalbefolkningen. Av dem er over 100.000 barn og unge. Pandemien og strømkrisen vil forsterke dette.

Se under: For 20 år siden ville politikerne avskaffe barnefattigdom. Har aldri vært flere.

- Det er veldig vondt å vite at folk sliter som de gjør. Utenforskap i Norge er ekstra belastende, da veldig mange rundt deg har det bra. Da jeg startet med dette i 2009, fantes det 500 fattige barn i Ålesund, nå har det doblet seg. Jeg forstår ikke at det går an, sier Bekkevoll til Stavrum & Eikeland.

Se under: - Raymond, ring meg

Flere episoder

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandNettavisen-podkast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.