Gå til sidens hovedinnhold

Slår på stortromma

Søndag feirer Grefsen Skoles strykerorkester 50 års jubileum – med blant annet "Peter og Ulven" – i staselige Grefsen Kirke.

GREFSEN: – Vi blir hele 50 år i år, og slår litt ekstra på stortromma. Derfor skal vi blant annet spille en strykeversjon av Prokofievs "Peter og Ulven", nå søndag ettermiddag, i Grefsen Kirke, ifølge nestleder av Grefsen Skoles strykerorkester, Inga Morgenlie, som også forteller at konserten er et samspill mellom tidligere medlemmer som nå er utøvende musikere, og nåværende besetning som alle er elever ved Grefsen skole.

– Vi har jobbet hardt for å spore opp gamle medlemmer, instruktører og styreformenn, og mange vil høre på konserten, og andre vil bli med og spille selv!

Men det blir ikke "bare" Peter og Ulven på søndag.

– I tillegg vil profesjonelle musikere, som tidligere var medlemmer i Grefsen Skoles Strykerorkester, fremføre Vivaldis konsert i d-moll fra "L'Estro Armonico", og dagens småstrykere, aspirantorkester og hovedorkester vil alle spille korte stykker.

– Vi håper jo selvsagt på full kirke. Billetter kan kjøpes direkte ved inngangen, og konserten begynner allerede klokken 17.00,- i følge Morgenlie.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera