*Nettavisen* Nyheter.

Slår ring om Anne-Kat.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Anne-Kat. Hærland knuste flere av kjendisgjestene sine fra scenen. Og de elsket det.

18.09.08 11:30

(LATTER/SIDE2): Kjendis-Norge ler av Anne-Kat. Hærlands sleivspark om dem i showet «Gift - men ingen fanatiker». Første kjendisen som fikk gjennomgå fra scenen onsdag var en av Anne-Kats bestevenniner.

- Jeg hadde ikke regnet med det, men man må ta det for det det er. Det var et veldig morsomt show, sier FrP-formann Siv Jensen til Side2.

LES ANMELDELSEN: Anne-Kat. disser Kjendis-Norge.

Se stor bildespesial nederst på siden.

Ofre i salen
Anne-Kat. Hærland mente Jan Thomas har ødelagt imaget til norske kjendisdamer. Fra å være søte og naturlige er de nå blitt unaturlige dukker som ser helt lik ut og alltid poserer like merkelig. To av Hærlands ofre satt i salen under premieren.

- Jeg både gruet og gledet meg før showet. Det er jo alltid interessant å se hvem hun slår ned på, sier sangeren Hanne Krogh som lo godt da hun fikk se et dårlig bilde av seg selv blåst opp på scenen.

- Nå skjønner jeg hvorfor Anne-Kat. ga meg et ekstra glass champagne før bildet ble tatt, sier hun og forteller hvor morsomt hun syntes showet var.

Også Elisabeth «Bettan» Andreasson fikk gjennomgå, men hun tok det heller ikke så tungt.

- Jeg hadde høye forventninger og Hærland innfridde. Dette var absolutt morsomt, skryter hun.

Og det var ikke vanskelig å finne flere norske kjendiser som lovpriste Anne-Kat.

- Hun får terningkast seks fra meg. Jeg og samboeren min Pernille vi lo så mye at vi fikk vondt i magen, sier Christine Koht og mener Hærland overhodet ikke var for drøy.

Dette støtter Espen Esther Pirelli Benestad.

- Det er en intelligent, moralsk og underfundig humor. Men hun er grusom innimellom, men det er helt på sin plass, mener han.

Verst for de nærmeste
Om norske kjendiser fikk passet sitt påskrevet var det ingenting sammenlignet med hovedpersonene. Den som desidert fikk gjennomgå mest var Hærlands nybakte ektemann Espen Hauglid. Showet var en dyneløfting publikum knapt hadde sett maken til. Men det tok han med knusende ro.

- Dette er ingen dokumentar. Jeg regner med det norske folk er så intelligente at de forstår såpass. Dette er humor og satire, forklarer han og er overhodet ikke pinlig berørt.

- Vi bor ikke separat så jeg var forberedt på dette. Nå er jeg veldig stolt, innrømmer han.

Slapp unna
En av de som unnslapp Hærlands syrlige tunge var Petter Stordalen. Det er muligens grunnen til at han var fra seg av begeistring.

- Anne-Kat. Hærland er fantastisk. Dette er humor i særklasse og jeg lo og lo, jubler Petter Stordalen.

- For oss som har sittet og grått på børsen hele dagen var det en vitamininnsprøytning å sitte her på «Latter» og le sammenhengende i en og en halv time. Ja, det var som å få amfetamin rett inn i blodet, ler han og haster inn på premierefesten med samboeren Gunhild Melhus.

Reagerer kraftig
Ikke alle synes Anne-Kat. Hærlands harselas er morsomt.

I torsdagens VG raser modell og «Top Model»-programleder Vendela Kirsebom (41) og stylist Jan Thomas (41) mot utsagnene om dem i showet.

- Jeg kommer til å gå til en advokat for å få dette stoppet. Jeg føler disse utsagnene er dypt injurierende, og det er ikke ok. Det må være grenser for hva som er tillatt å si om andre mennesker, raser Kirsebom.

Hun får støtte av Jan Thomas som mener nok er nok, og påpeker at flere har blitt såret av kommentarene til komikeren.

Langvarig debatt
Dorthe Skappel satte tidligere i høst Anne-Kat. Hærlands spydigheter på dagsordenen da hun i et intervju med magasinet «Henne» sa at Anne-Kat. Hærland var «tjukk i huet».

Les hele saken: - Anne Kat. er tjukk i huet

- Noen må tåle mer enn andre, men ingen skal tåle å bli mobbet, mener komikeren Kjetil Hasselberg.

Les mer: Hvor mye bør en kjendis tåle?


Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

875

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.