Slår ring om Sandberg som nestleder

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Oslo Frps leder Christian Tybring-Gjedde sier Per Sandberg må fortsette i Frps ledertrio.

04.03.13 09:36

OSLO (NTB): Per Sandberg må fortsette som nestleder i Frp hvis han vil, krever Christian Tybring-Gjedde med støtte fra Per-Willy Amundsen. Alle må føle at de er representert i ledelsen, mener Carl I. Hagen.

Ønsker ikke moderat ledertrio
Profilerte Fremskrittsparti-politikere tar nå til orde for å demme opp for mer moderate krefter i partiet. Ingen protesterer mot kandidaturet til Ketil Solvik-Olsen som ny nestleder etter avtroppende Per Arne Olsen. Men Tybring-Gjedde ønsker ikke en moderat ledertrio, hvor Anders Anundsen går inn som erstatter for Per Sandberg.

- Nei, Anundsen er dyktig, men Sandberg må inn, sier Tybring-Gjedde til Dagsavisen.

Mener kritikken er urettferdig
Han mener kritikken mot Sandberg er urettferdig, og framholder at nestlederen har mye støtte på grasrota i partiet og blant velgerne. Per-Willy Amundsen, som også regnes blant de mer ytterliggående og frittalende politikerne i Frp, «støtter selvsagt Sandberg».

- Motivasjonen til å stemme Frp ville forsvinne for mange om Sandberg forsvinner ut, sier Tybring-Gjedde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Holm, Morten

Tidligere partiformann Carl I. Hagen vil ikke gå ut nå med hvem han ønsker som nestledere, men på spørsmål om han mener Sandberg bør fortsette, svarer han at det må ligge en helhetsvurdering til grunn for sammensetningen av partiledelsen.

- I den grad det kan sies at det er ulike grupperinger i et parti, så bør de alle føle at de har sin person i partiledelsen, sier han til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.