RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slår seg sammen med Røkke

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke deler sett heleid selskap med de to betrodde medarbeiderne Leif-Arne Langøy og Olav Revhaug
Leif-Arne Langøy og Olav Revhaug er henholdsvis konsernsjef i Aker og daglig leder i TRG Holding. De får nå lov til å kjøpe b-aksjer i TRG Holding.

I en melding fra Aker heter det at konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker har kjøpt 133.333 B-aksjer i TRG Holding AS for til sammen 25,8 millioner kroner. TRG Holdings vesentligste eiendeler er 66,66 prosent av Aker ASAs A-aksjer. Langøy eier fra før 31.000 A-aksjer i Aker ASA og aksjer i en rekke andre selskaper i Aker-konsernet.

På samme vilkår som Langøy har Olav Revhaug daglig leder i TRG Holding, kjøpt 46.667 B-aksjer i TRG Holding. Langøy og Revhaug som har kjøpt aksjene for egne midler gjennom sine respektive selskaper, eier med dette 33,3 prosent av B-aksjene i TRG Holding.

Kjell Inge Røkke eier gjennom sitt heleide selskap TRG AS samtlige 50 millioner A aksjer og de øvrige B-aksjer i TRG Holding. Det er Røkke selv som har ønsket å invitere Langøy og Revhaug med som medinvestorer i hans selskap ved å tilby dem å kjøpe B-aksjer.

B-aksjene gir rett til utbytte fra TRG Holding, men kun dersom utbyttet fra selskapet overstiger 250 millioner kroner som i sin helhet går til A aksjene. Et eventuelt utbytte ut over 304 millioner kroner fordeles med 85 prosent til A-aksjene og 15 prosent til B aksjene, heter det i meldingen.

Prisen som Langøy og Revhaug betaler for aksjene i TRG Holding er fastsatt etter at det er innhentet eksterne verdivurderinger. Ved verdsettelsen av TRG Holding er det lagt til grunn børskurser for investeringen i Aker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere