Tirsdag meldte Capitol Police at de hadde arrestert 35 personer, blant dem 17 kongressmedlemmer, etter en abortrett-demonstrasjon utenfor USAs høyesterett samme ettermiddag.

Blant dem som ble arrestert var demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez (32).

Les også: Ocasio-Cortez arrestert etter abortrett-demonstrasjon

Demonstrantene ble arrestert og ført bort etter at de nektet å følge politiets ordre om å avslutte aksjonen. I stedet satt de seg ned på gaten, og ble en etter en ledet bort av betjenter mens de ropte: «Folket, forent, vil aldri bli splittet.», skriver CNN.

Anklaget

Men det stopper ikke der.

Da hun ble pågrepet og ført bort av politiet hadde Ocasio-Cortez hendene på ryggen. Flere republikanere har i ettertid hevdet at 32-åringen gjorde dette med en slu baktanke:

– Så du latet som at du var lagt i jern for å fortsette å lyve til kvinner? spør kongressmedlem Marjorie Taylor Greene på Twitter.

– Ocasio-Cortez la seg selv i usynlige håndjern. Veldig modig, skriver republikaneren Andy Biggs.

Også Fox News-programleder Sean Hannity anklager Ocasio-Cortez for å late som at hun ble arrestert på Twitter.

Oppgitt på Instagram

Nå slår demokraten tilbake:

– Republikanernes favoritthobby er å lage konspirasjonsteorier ut av alt for å distrahere dere og stanse dere fra å prate om det som virkelig er viktig, nemlig at de prøver å ta fra dere retten til å bestemme over egen kropp, raser Ocasio-Cortez i en Instagram-historie.

En video viser pågripelsen, der demokraten løfter en knyttneve i været, retning sine meddemonstranter, mens hun blir ført bort.

– Hvis jeg «latet» som at jeg hadde på meg håndjern, hvorfor ville jeg da med vilje lage en knyttneve? Det er så dumt, sier Ocasio-Cortez oppgitt i Instagram-videoen.

Onsdag kveld skriver hun på Twitter at hun la hendene på ryggen for å ikke eskalere situasjonen der hun ble pågrepet, melder Fox News.

Demokraten har også lagt ut bilde av papirarbeidet etter arrestasjonen, som ifølge demokraten viser siktelsen og at hun fikk 50 dollar i bot:

– Verdt det! slår hun fast.