RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slår tilbake mot Bogen

Sist oppdatert:
Adm. direktør Per Hanstad i Den norske Revisorforening er provosert over at Terje Bogen forsøker å skyve ansvaret over på revisor
- Når Terje Bogen lander på Gardermoen og sier at han har ingenting å skjule, det var jo til og med revisorgodkjent, da blir jeg provosert. Da må han skaffe seg bedre rådgivere, for da har han ikke skjønt hvilket ansvar en administrerende direktør har, sier Hanstad til Aftenposten.

- Slik det fremkommer i pressen, og når en hører administrerende direktør og styremedlemmer uttaler seg, så skulle en nesten tro det var revisor som avla regnskapet. Men det er ikke det. Administrasjonen utarbeider regnskapet, og så skal styret behandle det, ta stilling til det, godkjenne det og avgi det. Deretter skal revisor komme inn og revidere det, sier Hanstad.

- Administrerende direktører og styremedlemmer må begynne å ta ansvar for sin egen informasjon og ikke skylde på andre. Og så får vi revisorer ta ansvar for vår del av jobben. Men jeg tror det er mange norske styremedlemmer som ikke er i nærheten av å ha kontroll med hva de skriver under på. De stoler 100 prosent på administrasjonen, sier Hanstad.

Han viser blant annet til at norske styrer nesten aldri benytter seg av sin anledning til å kalle inn revisor til styremøter og stille spørsmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere