RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slår tilbake mot kritikerne

Sist oppdatert:
Næringsminister Odd Eriksen har fått mye kritikk for næringspolitikken. Nå slår han tilbake mot kritikerne.
Oppsigelser Hydros fabrikker i Årdal, nedleggelser av Union i Skien og Borealis i Bamble. Næringspolitikk har stått på agendaen som aldri før og oposisjonen og fagbevegelsen har krevd at regjeringen tar i bruk den næringspolitiske verktøykassen de har snakket så mye om.

Nå slår nærings- og handelsminister Odd Eriksen tilbake mot kritikerne og viser til at han har innfridd store deler av Soria Moria erklæringen, og satt i gang prosjekter for å innfri resten.

- Jeg er opptatt hva vi kan få til, ikke begrensningene. Vi arbeider aktivt og planmessig for å følge opp løftene, sier Eriksen i en melding og legger frem en lang smørbrødliste over saker regjeringen har tatt tak i.

Han forsvarer blant annet statlig innblanding i næringslivet med at Statoil og Telenor neppe ville blitt etablert uten statlig innblanding, at Hydro sannsynligvisville blitt kjøpt av et utenlandsk konsern og at de største bankene ville vært konkurs etter bankkrisen i 1992, om staten ikke hadde gått inn og reddet dem.

- Uten statlig eierskap og forsvarskontrakter ville vi ikke hatt høyteknologibedrifter på Kongsberg og Raufoss. Et stort antall nye bedrifter ikke ville sett dagens lys uten tilskudd, garantier eller annen type offentlig støtte fra Innovasjon Norge. Derfor vi satser offentlige midler på næringsutvikling, sier Eriksen.

- Vi brukte fjorårets valgkamp blant annet til å kjempe mot passivitet og næringsnøytralitet. Nå vil vi ha et samspill med alle deler av norsk næringsliv. Staten må bidra gjennom forskning og utvikling - i partnerskap og som tilrettelegger, gjennom kapitaltilgang og eierskap, sier Eriksen.

Her er regjeringens verktøykasse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere