*Nettavisen* Nyheter.

Slåss om millioner

Tippeligaklubbene blir premiert etter hvor mange spilleminutter unge talenter får kommende sesong. I potten ligger flere millioner kroner.

Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har kommet til enighet om fordelinga av de øremerkede midlene fra medie- og markedsavtaler.

Lønnsom talentsatsing

Tippeliga- og Adeccoligaklubber honoreres for bruk av unge spillere. Midlene fra Norsk Tipping er medvirkende for pottens størrelse, likeledes størrelsen på Ligasponsoravtalen (i dag Canal Digital), og oppslutninga omkring klubbenes mediesatsing (internett). Men totalt handler det om et sted mellom 20 og 25 millioner.

Generalsekretær i NFF, Karen Espelund, sier til fotball.no at formålet med ordninga er større oppmerksomhet rundt utvikling av egne talenter – som igjen bør øke andelen egenutviklede spillere på banen.

Den siste tredjedelen av de øremerkede midlene går til klubber som bruker unge spillere i Tippligakampene og Adeccoligakampene.

Det er de klubbene som bruker flest unge spillere i kamp som belønnes høyest. Forutsetninga for at det skal opparbeides poeng, er at de aktuelle spillerne er norske statsborgere. Poengskalaen er som følger:

Kategori / Alder U19 (90) - U23 (86)

Spiller som starter kamp eller spiller min 45 min 5 poeng - 3 poeng

Spiller som spiller minimum 30 minutter 3 poeng - 2 poeng

Spiller som spiller mellom 10 og 30 minutter 2 poeng - 1 poeng

Poengene blir summert for hvert lag, og lagt sammen til en total. Totalen utgjør 100 prosent av midlene som skal fordeles, og hver klubb får sin prosentvise andel i forhold til poengsummen som er opparbeida etter sesongslutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kasper Wikestad / Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.